Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuş'tan 'Engelliler Günü' mesajı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuştan Engelliler Günü mesajı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2023 11:56

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Eğitimden sağlığa, sanattan spora kadar iyileştirilmesi gereken her alanda devlet ve toplum el ele verip engellerin giderilmesiyle ilgili çaba sarf etmeliyiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü bu yaklaşımla idrak ediyor, zihinlerimizdeki engelleri kaldırma konusunda bir başlangıç olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kurtulmuş, engelliliğin, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu hayati bir mesele olmadığını, toplumsal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendiren bir gerçek olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Milletimiz, tarihi boyunca toplumsal dayanışma ve sorunlar karşısında çözüm arayışından yana olma konusunda güçlü bir bilinç geliştirmiş, toplumsal yapısını da bu çerçevede dizayn etmiştir. Altyapı hizmetleri, şehir mimarisi, eğitim, istihdam ve toplumsal faaliyetleri engelli vatandaşlarımızın menfaatine olacak şekilde düzenlemek hepimizin ortak sorumluluğudur. Türkiye olarak sosyal devlet vasfımızın gerekliliğini yerine getiriyor, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözümler üretmek ve toplumsal hayattan eşit ve üretken bireyler olarak pay almalarını sağlamak için tüm kurumlarımızla çalışıyoruz. Eğitimden sağlığa, sanattan spora kadar iyileştirilmesi gereken her alanda devlet ve toplum el ele verip engellerin giderilmesiyle ilgili çaba sarf etmeliyiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü bu yaklaşımla idrak ediyor, zihinlerimizdeki engelleri kaldırma konusunda bir başlangıç olmasını diliyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!