Türkiye bağımız manevi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye bağımız manevi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2006 00:00

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud ve beraberindeki 300 kişilik heyet, 7 özel uçakla Ankara'ya geldi.

Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Racaa Abdullah El-Huseyni, Kral Abdullah’ın ziyaretinin iki ülke ilişkileri açısından çok önemli olduğunu belirten bir yazı kaleme aldı. Dünkü Zaman Gazetesi’nde yayınlanan yazıda El-Huseyni, Kral’ın veliaht olduğu dönemde Türkiye ile ilgili sözlerini de hatırlattı: "Kardeş Türkiye ile ülkemi birbirine bağlayan bağlar, alışılmış bir ilişki değil, ortak çıkarlar yerine ortak inanışlar üzerine kurulu manevi bağdır. Bu nedenle çıkar hesapları bu ilişkileri daha önemli kılmaz. Zarar da ikili sıkı ilişkimizi zayıflatmaz."

7 uçakla geldiler

Kral Abdullah ile Veliaht Prens Sultan Bender bin Abdülaziz, Prens Muhammed bin Navaf, Prens Abdullah bin Fahd’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişilik Suudi heyeti, Türkiye’ye 7 uçakla geldi.

160 lüks araç

Kral Abdullah’ın ziyareti nedeniyle, Suudi Arabistan Büyükelçiliği aralarında 30 adet son model Mercedes’in de bulunduğu toplam 160 araç tahsis etti.

Özel ayakkabı

Selçuk ŞENYÜZ

Kral Abdullah, Çankaya Köşkü’ne ayağında kışlık görünümlü bir ayakkabı ile geldi. Ülkesinde terlikle dolaşan Kral’ın ayağındaki ayakkabıların özel yapım olduğu, terlikle dolaşırcasına ayağının rahat etmesi için özel dizayn edildiği ve ayağın terlemesini önlediği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!