Türkiye Almanya’yı kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Almanya’yı kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2013 00:00

AB üyelik müzakerelerinde yeni fasıl açılması yüzünden Türkiye ile Almanya arasındaki tutan buzlar Atina’da bir asansörde eridi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, asansörde rehin kalan Alman Büyükelçisi Wolfgang Dold ve eşini kurtardı. Uras ve Dold, perşembe gecesi eşleriyle birlikte Yunan Dışişleri Bakanlığı Ekonomik İşler Müsteşarı Panayotis Mihalos’un Atina’nın Kolonaki semtindeki dairesinde verdiği resepsiyona katılmak için apartmanın asansörüne bindiler. Asansör 5’nci kata çıkarken aniden boşlukta durdu. Büyükelçi Uras alarm düğmesine basıp görevli memura durumu anlattı.

30 dakika sürdü
Büyükelçi Uras, 6’ncı kata çıkmak için düğmeye bastı, biraz hareket eden asansör bu arada 5 ile 6’ncı kat arasında kaldı. İki büyükelçi ve eşleri, ışığı da sönen asansörde oksijen sıkıntısı çekmeye başladı. Bunun üzerine Büyükelçi, metal kapıyı kırarak açmayı başardı. Türk ve Alman Büyükelçilerin asansörde yaklaşık 30 dakika kalmaları resepsiyonda en çok konuşulan konu oldu. Davetliler “Bu işi Türkler ile Almanlar barışsın diye Yunanlar yaptı” ve “Türkiye Almanya’yı kurtardı” gibi espriler yaptılar.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!