Türkiye 20 dalda rekortmen

Güncelleme Tarihi:

Türkiye 20 dalda rekortmen
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2006 13:07

Türkiye'nin ünlü Guinnes Rekorlar Kitabı'ndaki rekor sayısı 20'ye yükseldi.

Haberin Devamı

Dünyanın en ilginç rekorlarının kayıtlı olduğu “Guinness Rekorlar Kitabı”na Türkiye'den iki başvuru daha adını yazdırdı. “Dünyanın en büyük döneri” ve “En uzun süre müzik çalma” başvurularının kitaba girdiği bildirildi.

Guinness Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, Bursa'da restoran sahibi Eyüp Solmaz'ın 6 Kasım'da toplam 240 kuzudan yaptığı 2 bin 698 kilogramlık dev döner, Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, “1. Arsuz Kültür ve Turizm Festivali” çerçevesinde 5 kişilik orkestrası ile 44 saat 20 dakika sahnede kalan müzisyen Ethem Yavuz'un “En uzun süre müzik çalma” rekor denemelerinin kabul edildiğini söyledi.

Rekor haberlerinin kendisine Guinness yetkilileri tarafından telefonla bildirildiğini anlatan Kural, “Bursalı Eyüp Solmaz 'dünyanın en büyük döneri', müzisyen Etem Yavuz ve orkestrası da 'en uzun süre müzik çalma' rekorlarını kırdılar. Her iki rekorla ilgili belgeler posta yolu ile bana ve sahiplerine gönderildi. Şimdi belgeleri bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kural, Türkiye'de Guinness'e merakın her geçen gün daha da arttığını, kendisine her gün onlarca müracaatta bulunulduğunu belirterek, “Türkiye'nin kitaptaki rekor sayısı 20'ye yükseldi. Bu, Türkiye'nin de tanıtımına önemli bir katkı. Yapılan rekor denemelerinin sonuçlarını almaya başladık. Yeni rekorlar yolda.

Türkiye 20 dalda rekortmen
2 bin 698 kiloluk dev döner de  Rekorlar Kitabı'na girdi.

Rekorlar kitabı inanıyorum ki, futboldan daha fazla ilgi görüyor. Tüm dünyada ilgiyle takip ediliyor. Rekorlar kırıldıkça Türkiye'nin adı daha fazla duyuluyor” diye konuştu. 
  
DEV DÖNER
  
Bursalı restoran sahibi Eyüp Solmaz, 6 Kasım'da restoranının önünde kurulan 370 santimetre yüksekliğindeki ocağa, çevresi 570, yarıçapı 90,76 ve yüksekliği 133 santimetre olan 2 bin 698 kilogramlık dev döner yerleştirmişti. Döner için gerekli et, 240 kuzudan elde edilmişti.

Toplam 950 kilogram odun kömürünün kullanıldığı hareketli 3 ocak yardımıyla pişirilen döner, yaklaşık 15 bin kişiye dağıtılmıştı.
  
44 SAAT 20 DAKİKA SAHNEDE KALMIŞLARDI
   
Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde düzenlenen rekor denemesinde ise müzisyen Etem Yavuz ve 5 kişilik orkestrası, 44 saat 20 dakika sahnede kalmıştı. Grup, “Guinness Rekorlar Kitabı”na girerek, İrlandalı bir gruba ait 42 saat 28 dakikalık rekoru kırmış oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!