Türkçeleri pırıl pırıl

Güncelleme Tarihi:

Türkçeleri pırıl pırıl
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2007 19:27

Haberin Devamı

ALMANYA'da Frankfurt kenti yakınlarındaki Dietzenbach'ta Türk Veliler Birliği'nin düzenlediği "Türkçe Güzel Okuma Yarışması'nda" Türk öğrenciler tam not aldılar.

Dietzenbach Jugendhaus'daki yarışma daha önce ön elemeyi geçen 50 öğrencinin katıldığı sınıflara göre yapıldı. 2. sınıflarda Eda Karabalcı birinci gelirken, ikinci Aynur-Seyma Tekeş, üçüncü ise Güney Acıkbar oldu. 3. sınıflarda birinciliği Aysel Erol, ikinciliği Simge Mehmet, üçüncülüğü de Taner Öztas elde etti. 4. sınıflarda ilk sırayı Mihrima Çelik aldı. İkinci İlknur Yumusak olurken, üçüncülük Hümeyra Uyan'nın oldu. Türkçe Anadili öğretmeni Gülşen

/images/100/0x0/55eb6acaf018fbb8f8bfbfe5
Eldelekli başkanlığında Ayşegül Sümen, Şener Apaydın, İsmet Küpelikılınç ve Hüsamettin Eryılmaz'ın jüri heyetinde bulunduğu yarışmanın 5 ve 6. sınıflar mücadelesinde, Mevlüt Küpelikilinc, birinci geldi. İkinci Gülseren Atak, üçüncü ise Semra Çelik oldu. 7 ve 8. sınıflarda, Mehmet Oluk ilk sırayı alırken ikincilik Murat Hancer'in, üçüncülük ise Nazire Görgülü'nün oldu. 9 ve 10. sınıflardaki yarışmada ise ilk sırada Gülcan Küçükbudak, aynı puan alan Gonca Şakar ile Fatma Solak ikinciliği paylaştı. Bu kategoride üçüncülük ise Fulya Bayrak'ın oldu.

Haberin Devamı

UMUT VERDİLER Okuma yarışmasına katılan öğrenciler pırıl pırıl Türkçeleri ile yarınlar için umut verdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!