Türkan Şoray'ın evine değer biçildi: 1.1 trilyon

Güncelleme Tarihi:

Türkan Şorayın evine değer biçildi: 1.1 trilyon
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2001 00:00


Sinema sanatçısı Türkan Şoray'ın Bebek'te oturduğu evinin mirasçılardan, Rüçhan Adlığ'ın oğlunun ikinci eşinin, evin satılarak mirastan paylarına düşen 4'te 1 miktarın kendilerine verilmesi istemiyle açtığı davaya devam edildi.

İstanbul 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davalı Türkan Şoray ile Rüçhan Adlığ'ın ölen oğlu Yıldıran Şevket Adlığ'ın ilk eşinden olan oğulları Faruk Rüçhan ve Mustafa Gökhan Adlığ ile davacı Nalan Adlığ ve oğlu Mustafa Volkan Adlığ katılmadı.

Hakim, satışı istenilen evin maddi değerinin tespiti için görevlendirilen bilirkişinin raporunu hazırlayarak mahkemeye gönderdiğini bildirdi.

Bunun üzerine söz alan taraf avukatları, bilirkişi raporunu inceleyerek görüş bildirmek için süre istediler. Bu istemleri kabul eden hakim, duruşmayı erteledi.

BİLİRKİŞİ RAPORU
İnşaat mühendisi Nazif Çıkrıkçıoğlu tarafından keşif yapılarak hazırlanan ve mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, Beşiktaş 1. Bölge Tapu Sicil Müdürlüğü'nden 1990 yılında alınan yazıya göre, Beşiktaş Bebek Mahallesi Özengi Sokak'ta bulunan 921.5 metrekarelik tarlanın, yarı yarıya Türkan Şoray ile Rüçhan Adlığ'ın ölen oğlu Yıldıran Şevket Adlığ üzerine kayıtlı olduğu belirtildi.

Bu tarlanın konut alanında kaldığı, ancak inşaat hakkı bulunmadığı ifade edilen raporda, mahallinde yapılan keşif sonucu çeşitli cins ve yaşta ağaçların bulunduğu bahçede kurulu binanın, hissedarlarına eşit şekilde taksiminin mümkün olmadığı kaydedildi.

Bu durumdaki ortaklığın, ancak arsa ve binanın satılması suretiyle giderilebileceği vurgulanan raporda, arsa ve üzerinde halen kullanılır durumdaki binanın değerinin 1 trilyon 100 milyar lira olduğu ifade edildi.

Bilirkişi raporunda, taşınmazın satışı sırasında kıymetinin yeniden belirlenmesi de önerildi.

DAVANIN GEÇMİŞİ
Sanatçı Türkan Şoray'ın birlikte yaşadığı ve bir süre önce ölen Rüçhan Adlığ'ın vefat eden oğlu Yıldıran Şevket Adlığ'ın ikinci eşi Nalan ile oğlu Mustafa Volkan Adlığ'ın avukatı Muhittin Yüzüak tarafından İstanbul 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne verilen dava dilekçesinde, Bebek Özengi Sokak 7 numaradaki ev ve bahçenin 4'te 1 oranındaki hissesinin kendilerine ait olduğu belirtiliyor.

Dava dilekçesinde, evin yaklaşık piyasa değerinin 3.5 milyon dolar olduğu da öne sürülerek, satılması ve hisselerine düşen kısmının taraflara ödenmesi isteniyor.

KİRA DAVASI
Öte yandan, bu davada davalı konumunda olan Yıldıran Şevket Adlığ'ın ilk eşinden olan Faruk Rüçhan Adlığ ile Mustafa Gökhan Adlığ da İstanbul 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, kendilerine kira ödenmesini istediler.

Türkan Şoray'ın 5 yıldır oturduğu bildirilen evin aylık kira bedelinin 10 bin dolar olduğunu belirten Faruk Rüçhan ve Mustafa Gökhan Adlığ, paylarına düşen 4'te bir oranındaki aylık 2 bin 500 dolardan 60 ayın karşılığı olan 150 bin doların Şoray'dan tahsil edilerek kendilerine ödenmesini talep ediyorlar.

Bu davanın görülmesine de İstanbul 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam ediliyor.
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!