Türk yolculara uyarı

Güncelleme Tarihi:

Türk yolculara uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2008 17:02

İngiltere Çevre Bakanlığı, ülkeye girişlerinde yiyecek getiren Türk yolculara karşı yeni bir kampanya düzenledi.

Haberin Devamı

Türk yolcuların Birleşik Krallığa seyatlerini planlarken özellikle yanlarında getirdikleri yiyecekler konusunda dikkatli olmalarını belirten Tarım ve Gıda Bakanı Lord Rooker, et ve süt ürünlerinin ülkelerine girişinin kesinlikle yasak olduğuna dikkati çekti.

Türkiye ve Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden yasal olmayan yiyecek ürünlerinin geçisini kesinlikle engellemek için başlatılan yeni kampanya, İngiltere Çevre, Gıda ve Köyişleri Bakanlığı (DEFRA), Yiyecek Standartları Enstitüsü ve Gelir ve Gümrük İdaresi tarafından yürütülüyor.

Ayrıca bu ürünlerin posta ile gönderilmesi üzerinde de sıkı denetim başlattılarını kaydeden Bakan Rooker, “Yolcular bu ürünleri getirmenin sakıncalı olmadığını düşünebilirler, ancak et ve süt ürünleri özelikle; peynir, balık, bal gibi ürünler hastalığa yol açan bakteri taşıma olasılığının yüksek olması nedeniye Birleşik Krallık'ta tarımsal ekinler ve çiftlik hayvanları üzerinde büyük tehlike yaratmaktadır” dedi.

2007'DE 10 BİN KİLO ETE EL KONULMUŞ

Bir yıl içinde Birleşik Krallığa giriş yapmak isterken gümrük geçişlerinde durdurulan yolculardan 17 bin kilogram süt ürünü, yaklaşık 10 bin kilogram et, ve 3 bin 165 kilogram balık ürünü toplandığını açıklayan Bakan Rooker, ulusal kampanyaya dönüştürülen bu olayı çok ciddiye aldıklarını söyledi.

Özellikle geçen yıl birbiri ardına yaşanan şap hastalığı krizi ile çalkalanan Birleşik Krallık kampanyayı Türkçe hazırladıkları film ve broşürlerle de destekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!