Türk: Yargıtay, rejimin bekçisidir

Güncelleme Tarihi:

Türk: Yargıtay, rejimin bekçisidir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2001 00:00


Haberin Devamı

Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, ''Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Türkiye'de rejimin bekçisidir'' dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan geçen yıl emekli olanlar ile Yargıtay Üyeliği'ne seçilen toplam 12 savcıya, Yargıtay Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle onur plaketi verildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir bütün olarak cumhuriyeti savunma görevinin bilincinde ve hukukun üstünlüğünü sağlama kararlılığında olduğunu söyledi.

Yargıtay Başkanı Sami Selçuk da Başsavcılığın her zaman bir aile olduğunu, başarısının da buna bağlı bulunduğunu ifade etti.

Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ise konuşmasında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Türkiye'de rejimin bekçisi olduğuna dikkati çekti. Türk, ''Çünkü siyasi partilerde olan gelişmeleri izlemek görevleri arasındadır'' dedi.

Konuşmaların ardından 2001 yılında emekli olan veya Yargıtay Üyeliğine seçilen Yılmaz Alasu, Seyfettin Özkan, Yüksel Özel, Güleç Demirel, Çetin Dıramalı, Uysal Ünsal Sarıduman, İsmet Hatipoğlu, İsmail Malkoç, Türker İçelli, Erdoğan Özbek, İsmail Seçer ve Mahmut Gül'e plaket ve ödülleri verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!