Türk ve Fransızlardan Akdeniz müziği

Güncelleme Tarihi:

Türk ve Fransızlardan Akdeniz müziği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Fransız Kültür Merkezi'nde bu akşam saat 19.00'da beş Akdenizli sanatçı iki müzik geleneğini bir araya getiren bir konser verecekler.

Gülseren Yıldırım (vokal), Orhan Topçuoğlu (vurmalı çalgılar), Adil Çelebi (mey, ney, zurna), Serge Pesce (gitar) ve Miqueu Montanaro'dan (flüt) oluşan grup, geçtiğimiz yıl verdikleri ve büyük ilgi gören konserin ikinci ayağını gerçekleştirecekler.

Flüte kattığı özel yorumuyla tanınan Miqueu Montanaro, Vent D'Est (Doğu Rüzgarı) adını verdiği grubunda caz, geleneksel müzik, oryantal, slav ve klasik müzik gibi çok farklı alanlardan gelen 15 müzisyeni bir araya getirdi. ‘‘Taksim'' adını verdikleri çalışmalarında farklı kültürlerin müzikal tarzlarını ve enstrümanlarını buluşturan grup, ‘‘Ballade pour une mer qui chante''da (Şarkı söyleyen deniz için balad) ise klasik ve geleneksel enstrümanları bir araya getirdi. Bu çalışmanın bir devamı olarak gerçekleşitirilen ‘‘Taksim de nuit''de (Gece Taksimi) vurmalılar, ney, flüt ve Gülseren Yıldırım'ın etkileyici sesi iç içe geçiyor. Akdeniz teması çerçevesinde kültürel çeşitlilik sunmayı amaçlayan grup, Fernand Braudel'in ‘‘Bizi ayıran bu deniz bizi birleştiriyor da'' sözlerinden destek alıyor.

İstiklal Cad. 8, Taksim. Tel: (0212) 249 48 95

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!