Türk vatandaşı olarak ölürüm

Güncelleme Tarihi:

Türk vatandaşı olarak ölürüm
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ziya Aktaş ile DSP Adana Milletvekili Tayyibe Gülek, ABD vatandaşı oldukları yolundaki iddiaları yalanladılar.

FP'li Merve Kavakçı'nın, ABD vatandaşı olduğunun ortaya çıkmasının ardından, ‘‘Meclis'te çifte vatandaş olan başkaları da var’’ iddiası gündeme geldi. Bu çerçevede adı geçenlerden Aktaş, ABD'de yıllarca yaşadığını, ancak vatandaşlık başvurusu olmadığını belirtti, ‘‘Ben Türk vatandaşlığımdan memnunum. Ve Türk vatandaşı olarak da ölmeyi düşünüyorum’’ dedi.

Hakkındaki iddiayı, ‘saygın olmayan’ bir gazetede dün sabah okuduğunu belirten Aktaş, şöyle dedi:

‘‘Herşeyden önce bu bir kişilik hakkıdır. Bu haberi yazan kişinin hiç olmazsa bir zahmet bana sormuş olması gerekirdi. Böyle birşey sözkonusu değildir. Ben hayatımda ABD vatandaşlığına başvurmadım, başvurmayı düşünmedim. Evet ABD'de yıllarca bulundum. Amerikalılarla iş ilişkilerim çok olumlu geçti. Ama ABD vatandaşı olmadım.’’

Gülek de, uzun yıllar ABD'de kaldığını, ancak bu ülkenin vatandaşlığına geçmediğini geçmek için teşebbüste bile bulunmadığını bildirdi. Gülek, dün Hürriyet'in sorusu üzerine, ‘‘Çifte vatandaş değilim. Sadece Türk vatandaşıyım’’ diyerek, bu iddiaları yalanladı. Uzun yıllar ABD'de bulunduğunu, burada öğrenim gördüğünü kaydeden Gülek, ‘‘Ancak öğrenimimi tamamladıktan sonra ülkeme döndüm’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!