Türk uçağına bomba ihbarı

Güncelleme Tarihi:

Türk uçağına bomba ihbarı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 23, 2010 18:26

Almanya'nın Stuttgart kentinden İzmir seferini yapmak üzere havalanan SunExpress Havayolları'na ait uçak, bomba ihbarı alınınca dün Yunanistan'ın Selanik Havalimanı'na acil iniş yaptı. İhbarın, uçağın tuvaletine "Bugün öleceğiz. Bomba" yazılı bir notla yapıldığı bildirildi. Uçakta herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmazken, yolcular Selanik'te bir süre kaldıktan sonra akşam saatlerinde İzmir'e geldi. İzmir'de tüm yolculardan yazı örneği alınırken, olayla ilgili gözaltına alınan bir kişi ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

HAVADA BOMBA PANİĞİ - FOTO GALERİ

Türk Hava Yolları ile Alman Lufthansa Havayolları'nın ortak ÅŸirketi olan SunExspress'in XQ973 sefer sayısı Boeing 737-800 uçağı saat 15.55'de Stuttgart'tan Ä°zmir Adnan Menderes Havalimanı'na gitmek üzere havalandı. 62 yolcusu ve 6 mürettebatı bulunan uçak Belgrad semalarına geldiÄŸinde kabin amiri ön tarafında bulunan tuvalete kontrol için girdiÄŸinde cama yapıştırılmış bir not buldu. Kabin amiri ‘Bugün öleceÄŸiz. Bomba' yazısını görünce durumu hemen kaptan pilota bildirdi.    Â

Pilotlar havacılık kuralları gereği telsizle uçuş operasyon bölümüyle temas kurarak en yakın havalimanı olan Yunanistan'ın Selanik Havalimanı'na inme kararı verdi. Saat 17.58'de SunExpress uçağı Selanik Havalimanı'na acil iniş yaptı.

Uçak apronda bomba araması yapılması için özel bölüme alındı. Yolcuların termanale alınmasının ardından bomba uzmanları teknik ekip eşliğinde uçakta arama yaptı. Yaklaşık bir saat süren aramada uçakta ve kargosunda bomba ve herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı.

BİR KİŞİ SORGULANIYOR

Haberin Devamı

Bomba ihbarı yüzünden Selanik'e inmek zorunda kalan SunExpress uçağının yolcuları saat 24.00'den sonra uçaktan çıkmaya başladı. Uçaktan inen yolcular, Yunan polisinin bomba ihbarının yapan kişi olarak bir yolcudan şüphelendiğini, çantasından bomba notunda kullanılan kalemin benzerinin çıktığını, 1.80 boylarında erkek olan bu yolcunun uçağın arkasında yolculuk yaptırılarak İzmir'e getirildiğini söyledi. Bu yolcuyu İzmir'de Türk polisinin ayrıca sorguladığı öğrenildi. Sorgulanan kişi, ifdesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Ä°HBAR Ä°NGÄ°LÄ°ZCE YAZILMIÅž

Bu arada İzmir'de, olay yeri inceleme polisi tüm yolcuların yazı örneklerini aldı. İngilizce olduğu belirtilen bomba notunu yolculardan ayakta ve oturarak bir kağıda yazmalarını istediği belirtildi. Yazı örneği veren yolcuların kimlik tespitinden sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

ÅžAKA MI BU

DHA muhabiri uçaktan tahliye edildikten sonra terminalde bekleyen yolculara telefonla ulaştı. Yaşadıklarını anlatan yolculardan Huriye Kızıltuğ, Belgrad semalarına kadar normal bir yolculuk yaptıklarını söyledi. Kızıltuğ, “Pilotların anonsu ile irkildik. Anonsta pilotlar tuvalette bir not bulunduğunu söylediler. Ama bombadan söz etmediler. Anonsta ‘Biri şaka mı yaptı? Bu notu yazan ortaya çıksın’ dediler. Kimse ortaya çıkmayınca, uçak Selanik'e indi' diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!