Türk tipi Hannibal yine yargılanacak

Güncelleme Tarihi:

Türk tipi Hannibal yine yargılanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2010 00:00

Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, öldürdüğü kişinin vücudundan kestiği et parçalarını yediğini söyleyerek, sinema karakteri “Dr. Hannibal Lecter”ı anımsatan katil zanlısı Özgür Dengiz’e (27) iki kişiyi öldürmek suçundan verilen iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını bozdu.

Haberin Devamı

Bozma kararında, Dengiz’e verilen “ileri derecede antisosyal kişilik bozukluğu” raporu etkili oldu.

Kararda, “Sanık hakkında her ne kadar cezai ehliyetinin tam olduğuna yönelik raporlar bulunuyorsa da, her türlü şüphenin giderilmesi için bir kez de Adli Tıp Genel Kurulu’nda muayene edilmesi gerektiği” belirtildi.

Afla çıktı 2 can daha aldı

İlk cinayetini 17 yaşında işleyen Dengiz, 3.5 yıl cezaevinde yattıktan sonra afla serbest kaldı. Dengiz, Haziran 2006’da bilgisayarcı Sedat Erzurumlu’yu, Eylül 2007’de de Cafer Er’i öldürdü. Yakalandıktan sonra Er’in cesedinden fleto çıkarttığını, yakalanmasa daha da insan öldüreceğini itiraf eden Dengiz, yarın Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden hakim önüne çıkacak. Dengiz’in akıl sağlığı yerinde çıkmazsa, cezaevi yerine hastaneye gidecek ve tedavi gördükten sonra topluma dönebilecek. ‘Kuzuların Sessizliği’ filminde kurbanlarını öldürüp yiyen Hannibal Leckter karakterini Oscar’lı aktör Anthony Hopkins canlandırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!