Türk sinemasının en iyileri

Güncelleme Tarihi:

Türk sinemasının en iyileri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2001 00:00


Haberin Devamı

Sinema Yazarları Derneği'nce (SİYAD) geleneksel olarak düzenlenen 'Türk Sineması Ödülleri'ne aday gösterilen film ve sanatçılar açıklandı.

SİYAD Başkanı Atilla Dorsay, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nda yaptığı basın toplantısında, 2000 yılı ödülleri için jüri tarafından aday olarak belirlenenler arasından daha sonra değerlendirmede bulunulacağını ve her dalda birer eser ve sanatçının ödül almaya hak kazanacağını bildirdi.

1 Ocak-31 Aralık 2000 tarihleri arasında gösterime giren Türk filmleri ve bunlarda görev alan sanatçıların ödüllendirileceğini anlatan Dorsay, ödül dağıtım töreninin ise 1 Mart Perşembe günü Emek Sineması'nda yapılacağını kaydetti. Bu arada SİYAD, yönetmen Lütfi Ömer Akad, sinema sanatçıları Çolpan İlhan ve Eşref Kolçak ile Türk filmleri arşivinin kurulmasında emeği geçen Prof. Dr. Sami Şekeroğlu'na 'Onur Ödülü', eleştirmen Kami Suveren ve sinema müdürü Hüsnü Beyazsaç'a da 'Emek Ödülü' verecek.

İŞTE ADAYLAR

Toplam dokuz dalda verilecek SİYAD ödüllerinin adayları şöyle:

En iyi film:

Balalayka, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, Güle Güle, Yara, Güneşe Yolculuk

En iyi yönetmen:

Serdar Akar (Dar Alanda Kısa Paslaşmalar), Yılmaz Arslan (Yara), Zeki Ökten (Güle Güle), Ali Özgentürk (Balalayka), Yeşim Ustaoğlu (Güneşe Yolculuk)

En iyi senaryo:

Serdar Akar-Önder Çakar(Dar alanda Kısa Paslaşmalar), Fatih Altınöz (Güle Güle), Yılmaz Arslan (Yara), Işıl Özgentürk (Balalayka), Yeşim Ustaoğlu (Güneşe Yolculuk)

En iyi görüntü yönetmeni:

Mehmet Aksın (Dara Alanda Kısa Paslaşmalar), Mirsad Heroviç (Balalayka), Jurgen Jurges (Yara), Jacek Petrycki (Güneşe Yolculuk), Ali Utku (Melekler Evi)

En iyi müzik:

Rabih Abukhalil (Yara), Aşkın Arsunan (Balalayka), Fahir Atakoğlu (Dar Alanda Kısa Paslaşmalar), Cahit Berkay (Melekler Evi), Vlatko Stefanovski (Güneşe Yolculuk)

En iyi kadın oyuncu:

Elvin Beşikçioğlu (Fasulye), Meltem Cumbul (Duruşma), Yelda Kaymakçı Reynaud (Yara), Yıldız Kenter (Güle Güle), Yekaterina Rednikova (Balalayka)

En iyi erkek oyuncu:

Nevruz Baz (Güneşe Yolculuk), Erkan Can ve Savaş Dinçel (Dar Alanda Kısa Paslaşmalar), Şükran Güngör (Güle Güle),Uğur Yücel (Balalayka)

En iyi yardımcı kadın oyuncu:

Ayşegül Aldinç (Güle Güle ve Kahpe Bizans), Güzin Çorağan (Duruşma), Mizgin Kapazan (Güneşe Yolculuk), Nur Sürer (Yara), Deniz Türkali (Eylül Fırtınası)

En iyi yardımcı erkek oyuncu:

Aytaç Arman (Melekler Evi), Sezai Aydın (Dar Alanda Kısa Paslaşmalar), Haluk Bilginer (Güle Güle), TalatBulut (Abuzer Kadayıf), Arslan Kaçar (Melekler Evi)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!