Türk sineması bir ustasını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Türk sineması bir ustasını kaybetti
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 22, 2008 09:48

Yeşilçam'da aşk filmleri ve melodramların yönetmeni olarak tanınan Orhan Aksoy 78 yaşında hayata veda etti.

Haberin Devamı

1930'da Bursa'da doğan Orhan Aksoy, sinemaya Saray Sineması'nda makinistlik yaparak girdi. Dokuz yıl kurguculuk yaptıktan sonra, ilk filmi 'Şıpsevdi'yle 1963 yılında yönetmenliğe başlayan Orhan Aksoy, 90'ın üstünde film, üç televizyon dizisi ve üç de televizyon filmi çekti. 'Hayat mı Bu?' filmiyle 1963 yılında 10. Antalya Film Festivali'nde en iyi film ödülü kazanan Orhan Aksoy, 37. Antalya Film Festivali'nde ise Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne layık görülmüştü. Türk sinemasının en çok film çeken yönetmenlerinden biri olan Orhan Aksoy'un filmleri arasında 'Vurun Kahpeye', 'Kezban', 'Hayat Bayram Olsa', 'Ah Nerede', 'Aile Şerefi', 'Tatlı Nigâr', 'İsyan' ve 'Altın Şehir' yer alıyor.

Yönetmen Ersin Pertan, 2006 yılında Orhan Aksoy'la ilgili 'Aşk Filmleri Yönetmeni: Orhan Aksoy' adlı bir belgesel hazırlamıştı.

Yeşilçam'ın ünlü yapımcısı Hürrem Erman'ın oğlu Fuat Erman, Aksoy'un en çok Erman Film'e film çektiğini, üç hafta önce Hürrem Erman'la ilgili bir belgesel için kendisiyle söyleşi yaptıklarını söyledi. Erman, "Söyleşiye gittiğimizde hastaydı, kendisini fazla yormadık, kısa çekim yaptık. Sanıyorum onlar son görüntüleriydi" diye konuştu.
Orhan Aksoy için çarÅŸamba günü saat 10.00'da Emek Sineması'nda tören yapılacak. Aksoy'un cenazesi öğle vakti Levent Camii'nden kaldırılacak.  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!