Türk şehide Kanada'da anma

Güncelleme Tarihi:

Türk şehide Kanadada anma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2012 13:55

Kanada’nın Ottawa şehrinde 1982 yılında ASALA’nın düzenlediği bir suikasta kurban giden Türk askeri ataşesi Atilla Altıkat, dün düzenlenen bir törenle anıldı. Ancak Altıkat ve diğer terör kurbanları için hazırlanan anıt törene yetişmedi.

Haberin Devamı

Ottawa’da 27 Ağustos 1982’de öldürülen Altıkat için düzenlenen törene her yıl olduğu gibi bu yıl da çok sayıda kişi katıldı. Cevat Zerrin, “Buraya ailesi olan, çocukları olan, görevini yapmak için Kanada’da bulunan genç bir subayın anısını yaşatmaya geldim” dedi.

 

Emekli diplomat Paul Heinbecker ise “Kendisini en son vurulmadan birkaç gün önce Gatineau’da bir piknikte görmüştüm. O gün buraya geldiğimde korkunç bir manzarayla karşılaştım” dedi.

 

Türk Kanadalılar Konseyi’nden Özay Mehmet de “30 yıl sonra Kanada’da adaletin yerine gelmemiş olmasından dolayı şoktayım” diye konuştu. Anma törenine katılanlar katillerin bulunması için çağrı yaptı.

 

Haberin Devamı

Altıkat ve diğer terör kurbanları için dikilen anıtın ise tören sırasında hala örtülü olduğu belirtildi. Kanada basınına konuşan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise Eylül ayında açılış yapılana kadar anıtın ne olduğunu açıklamayacaklarını söyledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!