Türk Otomotivciler Fransa'da göz doldurdu

Güncelleme Tarihi:

Türk Otomotivciler Fransada göz doldurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 14:13

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Genel Sekreteri İbrahim Okur, Fransa'da düzenlenen Equip Auto Fuarı’nda Türk firmalarının gözle görünür bir başarı elde ettiğini bildirdi.

UİB Genel Sekreteri Okur yaptığı açıklamada, Equip Auto Fuarı’nın Fransa’da ve dünyada gerçekleştirilen en büyük otomotiv yan sanayi fuarlarından biri belirtirken, Türk firmalarının Fransa, Avrupa ve Kuzey Afrika pazarlarına girişinde kilit bir rol oynadığını ifade etti. Okur, “Bu yıl, 2 bin 70 katılımcının yer aldığı Equip Auto 2007 fuarına, Türkiye 59 milli ve 34 bireysel katılımcı olmak üzere 93 firma ile katıldı” dedi.

Fuarı, 54 ülkeden 22 bin 529 katılımcının ziyaret ettiğini kaydeden Okur, fuara en fazla katılımın 523 firma ile Fransa’dan olduğunu hatırlattı. Okur, “Organizasyon bizim açımızdan çok başarılı geçti. Dünyanın dört bir tarafından katılımın olduğu fuarda Türk firmaları gözle görünür bir başarı elde etti” diye konuştu.

İHRACAT HEDEFİMİZE KASIM’DA ULAŞACAĞIZ

Ayrıca, meyve ve sebze mamulleri sektöründe dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olan, yeni ürün ve konseptlerin sunulup tartışıldığı ANUGA fuarına UİB’in ilk kez “info stand” düzeyinde katıldığını belirten Okur, fuarda Türkiye’den toplam 125 katılımcının yer aldığını söyledi.

Okur, “Türkiye’nin dördüncü büyük kenti olarak Bursa ihracatta önemli bir paya sahip. Türkiye’nin ihracat oranları bu yolla daha da artacak. 22 Ekim itibariyle geriye doğru son bir yıl ihracatımız 21 milyar dolar, Türkiye ihracatı ise 102 milyar dolar olarak kayda alınmıştır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!