Türk mühendislere Ar-Ge yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Türk mühendislere Ar-Ge yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2007 00:00

Türkiye'nin köklü teknoloji şirketi Netaş'ın Kanadalı ortağı Nortel, İstanbul'da yeni bir araştırma ve geliştirme merkezi açtı.

Haberin Devamı

Nortel'in dünya çapındaki müşterilerine kesintisiz olarak hizmet verecek olan bu merkez için yeni mezun olmuş 300 mühendis işe alındı. Küresel Yüksek Teknoloji Operasyon Merkezi'nin açılışına Nortel'in Başkanı Mike Zafirovski'nin yanı sıra Devlet Bakanı Ali Babacan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Nortel Netaş Genel Müdürü Müjdat Altay katıldı.

Nortel Netaş'ın 40. yılının da kutlandığı açılış töreninde konuşmacılar Türkiye'de araştırma ve geliştirmeye verilen önemin ve artan teknoloji yatırımlarının altı çizdi. Ses haberleşmesi alanında uzmanlaşan Nortel Netaş, internet teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla birlikte, veri iletişimi ve internet üzerinden ses hizmetleri konusundaki faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

Türk mühendislerinin gelişimi konusunda da önem taşıyan Küresel Yüksek Teknoloji Operasyon Merkezi'nde yeni teknolojilerin geliştirilmesi ile birlikte, dünyanın dört bir yanındaki şirketlere telekom çözümleri sunulacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!