Türk modacı ayakta alkışlandı

Güncelleme Tarihi:

Türk modacı ayakta alkışlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2010 00:00

Moda tasarımcısı Nedret Taciroğlu'nun “Nemrut'ta Aşk” adlı 2011 kış koleksiyonu 14 Şubat Sevgililer Gününde New York Moda Haftasında görücüye çıktı ve büyük beğeni topladı.

Haberin Devamı

DEFİLEDEN FOTOĞRAFLAR     

New York'un ünlü Waldorf Astoria Otelinde düzenlenen defileyi başta New York Başkonsolosu Mehmet Samsar ve eşi Feruze Samsar olmak üzere New York'un tanınmış sanat ve moda çevreleri, ABD'nin önemli mağaza ve butik sahipleri, Türk ve yabancı moda yazarları, diplomatlar ve gazeteciler izledi.    

Taciroğlu'nun 32 parçadan oluşan 2011 kış koleksiyonunda başta “aşkın rengi kırmızı” olmak üzere bej, mor, ten rengi ve siyahın tonlarının kullanıldığı görülürken, defilede Nemrut dağındaki heykel formlarından esinlenerek hazırlanmış geometrik şekillerin feminen bir tarzda sunulduğu kıyafetler büyük ilgi gördü.
Huni biçiminde şapkalar da giyen 20 yabancı manken defilede kaşmir panço görünümlü paltoları, uzun çoban yeleklerini, mini tül ve danteller kullanılarak hazırlanmış yarı transparan gece elbiselerini, kırkyama tarzında hazırlanan timsah derisi ve satenlerin beraber çalışıldığı diz üstü ve uzun gece elbiselerini podyumda izleyicilere başarıyla tanıttı.

Taciroğlu, ayakta alkışlanan defilenin sonunda podyuma gelerek mankenlerle birlikte izleyicileri selamladı ve ardından mankenler ve New York Couture Moda Haftasının düzenleyicisi Andres Aquino ile birlikte gazetecilere bir süre poz verdi.

Nedret Taciroğlu daha sonra podyumda Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Taciroğlu, “Nemrut'ta Aşk” adlı 2011 kış koleksiyonunu 14 Şubat Sevgililer Gününde New York'ta sergilediği için son derece mutlu olduğunu belirterek “Bütün geometrik çizgileri, Nemrut'un gücünü şapkalara, kıyafetlere işledik. New York Moda Haftasında böyle güzel bir salonda, böyle büyük bir kitleye hitap etmek çok mutlu edici” dedi.

Dünyanın sekizinci harikası olan ve UNESCO tarafından korumaya alınan Nemrut Dağı'nın kendisini çok etkilediğini ve orada gün doğumunu seyrettiğini söyleyen Taciroğlu, “Nemrut'taki o heykelcikler ve şapkalarla, o temayı alıp Amerika'ya getirmek istedim. Kendi kültürümüzle, kendi dizaynımızla, kendi tarzımızla bir yerlere gelmemiz lazım. 'Nemrut'ta Aşk'la bunu iyi birleştirdiğimi zannediyorum” dedi.

Nedret Taciroğlu ile birlikte çalışan kızı, marka koordinatörü Yasemin Taciroğlu da yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
“Kırmızıyı çok fazla kullandık, ama onun dışında mor, bordo, bej, siyah önümüzdeki kışın renkleri... Her ne kadar etnik çizgiler, etnik şapkalar olsa da o feminen ve romantik Nedret Taciroğlu kadınını kıyafetlerde hep korumak istedik. Yılan derileri, krokodillere patchwork çalışmaları yaptık. Dantelleri yoğunca kullandık. Tek omuzlu çalışmalarımız oldu. Geometrik şekilde olan şapka formlarını kadın vücudunda kalçalara yerleştirdik ve daha yuvarlak hatlı bir kadın yarattık.”
Nedret Taciroğlu New York Moda Haftasına 4. kez katıldığını belirterek, New York'ta defile düzenlemeye devam etmeyi istediğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!