Türk konsolos ölü bulundu

Güncelleme Tarihi:

Türk konsolos ölü bulundu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2002 01:55

Brüksel Başkonsolosu Önder Alpman, önceki gece evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 55 yaşındaki Alpman, eski Rotterdam Başkonsolosu olan eşi Serpil Alpman'ın görevini tamamlayarak Ankara'ya tayini nedeniyle Brüksel'de yalnız yaşıyordu.

Dün sabah Başkonsolos'un her zamanki saatinde odasından çıkmamasından kuşkulanan şoförü ve hizmetlisi, içeri girdiklerinde Başkonsolos'u çalışma masasında ölü buldular. Otopsi sonucunda Alpman'ın kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. Brüksel Büyükelçisi Erkan Gezer, Anvers Başkonsolosu İhsan Sakarya, hemen Alpman'ın evine geldiler. Konsolosluk ve elçilik çalışanları da olay yerine akın etti. Brüksel Savcılığı, ölümdeki olası şüpheleri gidermek için, otopsi kararı aldı. Alpman'ın cesedi, Adli Tıp'a kaldırıldı. 16 yaşında Zeynep ve 12 yaşında Anıl adında iki çocuğu olan Önder Alpman'ın cenazesi pazartesi günü Türkiye'ye gönderilecek.

TEK TUTKUSU GALATASARAY’DI

1 Eylül 1999'dan beri Brüksel'de Başkonsolos olarak görev yapan Önder Alpman, Temmuz'da Brüksel'deki görevini tamamlayarak, 1 Ağustos'tan itibaren Moğolistan Büyükelçisi olarak göreve başlayacaktı. Brüksel'de gerçekleşen her türlü etkinliğe bizzat katılan Alpman'ın en büyük tutkusu ise, ‘‘okullusu’’ olduğu Galatasaray ve maçlarıydı. Alpman, Galatasaray'ın Avrupa'daki maçlarının hiç birini kaçırmazdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!