Türk işadamlarına Ege'de Yunan tacizi

Güncelleme Tarihi:

Türk işadamlarına Egede Yunan tacizi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

İşadamları Tufan Ünal, Oğuz Tatış ve Cem Bakioğlu'nun, aileleriyle bayram tatilini geçirdikleri tekne, Kardak Adası açıklarında Yunan hücumbotlarının tacizine uğradı. Donanmamıza bağlı hücumbotun korumaya aldığı teknedekiler, daha sonra gittikleri Kos Adası'nda da büyük hakarete uğradılar.

İzmirli 3 işadamı ve ailelerinin bulunduğu tekne, Yunan hücumbotlarının tacizine, Kos Adası'nda da fanatiklerin saldısına uğradı.

Ege Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Tufan Ünal, Tatış Holding Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatış ve Bakioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu, eşleri ve çocuklarıyla bayram tatilini Yunan adalarında geçirmek üzere, Bakioğlu'nun ‘Packagers’ adlı teknesiyle denize açıldı. 3 Nisan'da Kardak Adası açıklarında seyreden tekne, önce Yunan uçağı, ardından bir hücumbot ve sahil muhafaza teknesi tarafından sıkıştırıldı. Bunu fark eden donanmamıza bağlı Doğan hücumbotu, kararlı bir şekilde Yunanlılar'ın üzerine gitti ve işadamlarının teknesini kurtardı.

KOS'TA HAKARET

Bir gece Bodrum'da kaldıktan sonra ertesi gün Kos Adası'na geçen işadamları, burada da bir dizi hakaret ve saldırıya maruz kaldı. Önce Koslu küçük çocuklar ellerindeki çöpleri attı. Ardından gençler, limanda tekne önüne gelerek kadınlara yönelik hareketlerde bulundu. Geceyarısı tekneye çıkan Yunanlı gençlerden biri, Türk Bayrağı'nı indirmek istedi. Gürültüye uyanan işadamları, tekne içinde Yunanlı gençle karşılaştı. Ayakkabı ve şortunu bırakarak denize atlayan genç, aynı limanda bağlı sahil muhafaza botuna saklandı. Yunan makamlarına yaptıkları başvurudan sonuç alamayan işadamları, günün ilk ışığında Türkiye'ye geri döndü.

YUNAN ADALARINA GİTMEYİN

Cem Bakioğlu, üzücü olaylarla karşılaştıklarını belirterek, ‘‘Vatandaşları buradan uyarıyoruz. Yaşadıklarımız örnek alınsın ve Yunan adalarına gidilmesin’’ dedi. Eş ve çocuklarıyla sabaha kadar uykusuz kaldıklarını, her an bir sabotaj veya saldırı beklediklerini belirten Bakioğlu, olay sonrasını şöyle anlattı:

‘‘Teknedeki Yunanlı, yüzünü boyayla karartmıştı. Bizi görünce, ne yapacağını şaşırdı. Rahat hareket için ayakkabı, çorap ve şortunu orada çıkarmış, sadece mayo ile duruyordu. Karaya atlamak istedi, ama beceremedi. Sulara gömüldü. Işığı üzerine tuttuk. Bağırarak yardım istedik. Polis geldi, ama hiçbir şey yapmadı. Şahsın, bota girdiğini göstermemize rağmen, ne işlem yapıldı ne de ifademiz alındı. Kaçtık ve kurtulduk.’’

ESİAD Başkanı Tufan Ünal, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliği'ne, yaşadıkları olayı tüm ayrıntılarıyla yazılı olarak aktardı. Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Hücumbot Filo Komutanı Tuğamiral Orhan Aydın'a da gönderdiği yazıda, denizde kendilerini Yunan askerinin tacizinden kurtaran Doğan hücumbotu Komutanı Kurmay Binbaşı Aytekin Öztekin ile personeline teşekkür etti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!