Türk iş adamı Amerika'da ödül aldı

Güncelleme Tarihi:

Türk iş adamı Amerikada ödül aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2008 11:40

Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun olduktan sonra işletme alanında yüksek lisans (MBA) yapmak üzere Amerika'ya giden Serhat Pala, ABD'deki evinin garajında kurduğu TestCountry (Test Ülkesi) şirketini son 3 yılda 10 kat büyüterek, Türk Amerikan İş Konyesi'nin (TAİK) verdiği “Amerika'da Yılın Ticaret Lideri” ödülünü, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)- Türk Amerikan İş Konyesi Başkanı Ferit Şahenk'in elinden aldı.

Pala, ödülünü Washington'da Türk Amerikan Konyesi (ATC), Amerikan Türk Cemiyeti (AST) ile Türk-Amerikan İş Konseyi'nin (TAİK) ortaklaşa düzenlediği “Türkiye ve ABD: Bölgesel ve Küresel Ortaklar” temalı yıllık konferansında aldığını söyledi.

Pala, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'nin konuşmasının ardından ödülünü, DEİK-Türk Amerikan İş Konyesi Başkanı Ferit Şahenk'in elinden aldığını ve bir konuşma yaptığını söyledi. Pala, konuşmasını şöyle özetledi:
“Amerika'ya 10 sene önce eşimle geldim. Burada zor yıllarımız geçti. Fakat azim ve gece gündüz çalışarak bu günlere gelmek nasip oldu. Amerika, iş kurmak isteyenler için çok imkanlar sağlayan bir ülke. Kanunlar, iş sahiplerini koruyor ve birçok konuda destek oluyor. İleride en büyük isteğim Türkiye'ye yönelik iş hacmimizi artırmaktır. En büyük dileklerimden biri de, bir gün bir Amerikalı'nın da Türkiye'ye gelip aynı imkanlar doğrultusunda başarılı olup böyle bir ödül almasıdır. Biz kendimize örnek olarak annem Sema ve babam İdris Pala'yı aldık. Onlar da bize her konuda destek oldu. Babam İzmir Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinin ardından, o dönem 'En Genç Emniyet Müdürü olarak Zonguldak'a atandı ve Türkiye'ye damgasını vurdu. Şu anda Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Polis Baş Müfettişi olarak görevini sürdürmektedir. Kardeşim Serdar Pala ile bugünkü başarımızı onlara borçluyuz. Eşimle hem iş, hem de aile hayatımızda çok iyi bir ekip olarak çalışıyoruz.”

Pala, konseyin her yıl dünyada büyüme gösteren bir Amerikan ve bir Türk şirketine ödül verdiğini anımsatarak, kendisinden önce bu ödülü, Feyyaz Berker-Tekfen (1991), Jak Kahmi-Profilo (1992), Rahmi Koç-Koç Holding (1993), Erol Uçer-GAMA (1994), Coşkun Ulusoy-Ziraat Bankası (1995), Şarık Tara-ENKA Holding (1996), Sakıp Sabancı-Sabancı Holding (1997), Bülent Eczacıbaşı-Eczacıbaşı Holding (1998), Tuncay Özilhan-Anadolu Grubu (1999), Yusuf Bolayırlı-THY (2000), Ahmet Nazif Zorlu-Zorlu Holding (2001), ENKA (2002), Mavi Jeans (2003), Eczacıbaşı Holding-Bülent Eczacıbaşı (2004), Sabancı Holding-Güler Sabancı (2005), Ford Otosan (2006), Cisco Teknoloji Şirketi (2007), Testcountry Serhat Pala ve Atasay Kuyumculuk'un (2008) aldığını hatırlattı.

TEST ÜLKESİYLE GELEN BAŞARI

Boğaziçi Üniversitesi mezunu eşi Zeynep Ilgaz ile evinin garajında çok küçük bir sermayeyle kurduğu TestCountry (Test Ülkesi) şirketinin geçen yılki cirosunun 2.5 milyon dolar seviyelerinde olduğunu belirten Serhat Pala, evde uygulanabilecek çeşitli sağlık testi ürünlerini, internet üzerinden satışa sunduklarını ifade etti.

Pala, saç teli yardımıyla, kullanılan uyuşturucunun cinsini tespitten, DNA ve sperm sayımı, hamilelik ve kısırlık testlerine kadar yılda 150 bin test sattıklarını kaydetti.

Şirketinin üç yılda yüzde 973 büyüme kaydederek, ABD'de en fazla ve en hızlı büyüme gösteren 500 şirket arasında geçen yıl 239. olduğunu bildiren Pala, aylık Inc. Dergisi tarafından Chicago'da düzenlenen, Bill Clinton ve Bill Gates gibi ünlülerin katıldığı törenle “En Fazla Büyüme Gösteren Şirket Ödülünü” aldığını söyledi.

San Diego'da 10 yıldır yaşayan 35 yaşındaki Serhat Pala, iki yıl üst üste aldığı ödüllerinin bir Türk olarak kendisine daha büyük sorumluluklar yüklediğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!