Türk halkından ‘özür’ dilerim

Güncelleme Tarihi:

Türk halkından ‘özür’ dilerim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2010 00:00

Samsun’da, kapatılan DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk’e önceki gün yumruklu saldırıda bulunan şüpheli İsmail Çelik (27) tutuklandı.

Haberin Devamı

SAMSUN'DA TEHLİKELİ GERGİNLİK / WEB TV

SALDIRGANA DESTEK GÖSTERİSİ/ FOTO GALERİ

İŞTE OLAY GÖRÜNTÜLER / WEB TV

AHMET TÜRK'E SALDIRI / FOTO GALERİ

SALDIRGANA ESNAF DESTEĞİ / WEB TV

Türk’ün aracının arkasından taş atan Uğur Keskinoğlu (22) ise mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olay yerine yaklaşık 100 metre uzaklıktaki bir kahvede 3 yıldır garson olarak çalışan bekar İsmail Çelik, ilk ifadesinde, kalabalığı görüp adliye önüne gittiğini, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın kalabalığa tepki göstermesine dayanamadığını öne sürdü. Çelik, “Her gün Karadeniz’e şehit cenazesi geliyor. Ben de dayanamadım, saldırdım. Planlı bir şey değildi. Türk halkından özür dilerim” dedi. Çelik’e sorgusunda, “Tanıdığın gazeteci var mı?” sorusu da yöneltildi. Çelik, “Gazetecilerden kimseyi tanımıyorum” diye yanıt verdi.

İşte sinirlendiren o tartışma

Haberin Devamı

Samsun Adliyesi’nde, Muş Bulanık’ta geçen aralık ayında DTP’nin kapatılmasını protesto eden gruba ateş açıp 2 kişinin ölümüne, 4 kişinin yaralanmasına neden oldukları iddiasıyla yargılanan Turan ve Metin Bilen kardeşlerin duruşmasını izleyen Ahmet Türk, adliye çıkışında basın açıklaması yapmak istedi. Açıklamanın öncesinde adliye binası çevresinde bekleyenler arasından bir kişi, “Niye geldin ulan, niye niye? Bölmeye uğraştığın vatanın arabaları burada. Arabaları, polisi seni koruyor. Ha niye geldin niye?” diye bağırdı. Sırrı Sakık, çevresindeki polislere, “Sustur şu adamı” dedi. Bağıran kişinin, “Ne diyorsun sen be, he niye geldin” diye devam etmesinin ardından Sakık, “Terbiyesiz” diye cevap verdi. Güvenlik güçleri bu söz düellosu sırasında hiçbir müdahalede bulunmadı. Sakık ve grup arasındaki gerginlik tırmanınca da Çelik Türk’e saldırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!