Türk filmlerinin Avrupa başarısı

Güncelleme Tarihi:

Türk filmlerinin Avrupa başarısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2009 00:00

Sofya Film Fest" festivalinde iki Türk yönetmen ödül aldı.

Haberin Devamı

SONBAHAR FİLMİNİN FRAGMANI

Bulgaristan'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen, ülkenin en önemli uluslararası film etkinliği olarak kabul edilen "Sofya Film Fest" festivalinde iki Türk yönetmen ödül aldı.

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen festivalde Özkan Alper, Türk-Alman ortak yapımı "Sonbahar" filmiyle "En İyi Yönetmen", Hüseyin Karabey de "Benim Marlon ve Brandom" filmiyle "En İyi Balkan Filmi" ödülünü kazandı.

Türk filmlerinin Avrupa başarısı
Macar yönetmenYanoş Sas başkanlığındaki uluslararası jüri, festivale katılan "En İyi Film" ödülünü ise yönetmen Doror Zahavi'nin İsrail-Almanya ortak yapımı "Babama" filmine verdi. Alper'in "Sonbahar" filmi jüri tarafından "Hayattan ölüme doğru giden duygusal ve etkileyici bir sinema yolculuğu" olarak nitelendirildi. Sertifika ile birlikte bin euro para ödül alan Özkan Alper, "İlk sanatsal filmim olan 'Sonbahar'ın ulusal ve çeşitli uluslararası festivallerde ödüller alması benim için büyük bir çalışma motivasyonu yaratıyor. Şu sıralar yeni bir film projesi üzerinde çalışıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Lola'ya aday oldu

Özgür Yıldırım'ın yönettiği "Chiko" ise Alman Oscar'ı diye adlandırılan Lola aday gösterildi. Chiko ve en iyi arkadaşı Tibet adlı iki Türk gencinin Hamburg'un kenar mahallelerindeki maceralarını konu alan "Chiko", 'En İyi
Film', 'En İyi Senaryo', 'En İyi Erkek Oyuncu' ve 'En İyi Montaj' kategorilerinde aday gösterildi. Ödüller, 24 Nisan'da Berlin'de yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!