Türk filminde bir Alman oynadı

Güncelleme Tarihi:

Türk filminde bir Alman oynadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2006 00:00

Yönetmenliğini Osman Sınav'ın yaptığı "Pars- Kiraz Operasyonu" adlı filmin çekimleri devam ediyor. Bir uyuşturucu operasyonunun konu alındığı filmde, "Dracula", "Dogville" gibi filmlerde rol alan Alman oyuncu Udo Kier de oynuyor.

Haberin Devamı

"Pars-Kiraz Operasyonu" adlı filmde, dünyaca ünlü aktör Udo Kier de rol alıyor. 19 Ekim'de çekimlerine başlanan ve yönetmenliğini Osman Sınav'ın yaptığı filmde, bir uyuşturucu operasyonu işleniyor. Yapımcılığını Hasan Ali Erol ve Taner Özbel, görüntü yönetmenliğini Danimarkalı Torben Forsberg yaptığı filmin başrolünde ayrıca, Mehmet Kurtuluş (Atilla), Özge Özberk (Asena), Pelin Batu (İnci), Murat Daltaban (Haşhaşi), Selçuk Yöntem (Ali Zebari) ve Uğur Polat (Ertuğrul) yer alıyor. Türkiye'deki uyuşturucunun en küçük resminden başlayarak en büyüğünü izleyiciye göstermeyi hedeflediklerini söyleyen yönetmen Osman Sınav, "İçinde dramı da olan bir narkotik filmi. Gençleri esir alan uyuşturucunun okullardaki küçük resimden başlayıp uluslararası boyutunu perdeye taşıyacağız" diyor.

Haberin Devamı

"Pars-Kiraz Operasyonu", yönetmen Sınav'ın ABD'li ortağı ile yaptığı dört

/images/100/0x0/55ea599cf018fbb8f87a3542
filmlik projenin ilki. Sınav, beş yıl içinde dört film çekmeyi planlıyor. Filmin, Türkiye dışında Hollanda, Monako ve ABD ayağı da var. Bu yüzden de yabancı oyunculara görev veren yönetmen, ilk olarak Türkiye'deki havaalanı çekimleri için "Blade", "Armageddon", "Dogville" ve "Dracula" gibi filmlerde rol alan usta oyuncu Udo Kier'i kadroya dahil etti. Afganistan'dan başlayıp Avrupa ve Amerika'ya uzanan uyuşturucu trafiğini ve bu trafiği kimlerin yönlendirdiğini anlatan film, 2007'nin mart ayında vizyona girecek.

Osman Sınav'ın yönettiği filmde, Özge Özberk de oynuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!