Türk festivali Multifestijn Amsterdam'da başladı

Güncelleme Tarihi:

Türk festivali Multifestijn Amsterdamda başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2014 09:51

Hollanda'da Türkler tarafından 2007 yılından bu yana düzenlenen çok kültürlülük fuarı "Multifestijn" başladı.

Haberin Devamı

Başkent Amsterdam'daki Rai kongre Merkezi'nde bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen fuarın açılışına Ak Parti Kırşehir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Abdullah Çalışkan, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Hollanda İşçi Partisi (PvdA) milletvekilleri Selçuk Öztürk ve Tunahan Kuzu'nun yanı sıra Azerbaycan, Bosna Hersek, Makedonya, Sudan, Surinam, Polonya ve Danimarka gibi ülkelerin diplomatik misyon temsilcileri katıldı.

Sanattan kültüre, gastronomiden konferansa kadar birçok etkinliğin düzenleneceği ve tanınmış firmaların yanı sıra bazı ülkelerin de stant açtığı, teması Türklerin Hollanda'ya gelişinin 50. yılı olarak belirlenen fuarda, tanınmış bazı sanatçıların sahne alması bekleniyor.

Fuarın açılışında konuşan Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, festivallerin Türk toplumumun dinamizmini gösterdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bu sene Hollanda'ya göçün 50. yılını anan Türk toplumunun bu ülkede katettiği mesafenin iyi olduğunu belirten Arslan, bu ülkedeki Türkleri bundan sonra da parlak bir geleceğin beklediğini söyledi.

Multifestijn Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Sucu ise her yıl olduğu gibi, bu yıl da esnafın ve ziyaretçilerin yüzünü güldüreceklerini dile getirdi. Multifestijn’ın yapıldığı RAİ Fuar ve Kongre Merkezi'nin, Amsterdam merkezde ve otoyol çıkışının hemen yanında olduğunu belirten Sucu, "Ayrıca Tren, metro, tramvay, otobüs gibi toplu taşıma araçlarının tamamı ile kapıya kadar gitmeniz mümkün. Multifestijn’a 7 yaşından küçükler, 65 yaşından büyükler ve engelliler ücretsiz girebiliyor. Ayrıca Kültür-sanat etkinlikleri ve konserler için ek bir ücret talep edilmiyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!