Türk esintisi Beyrut'a sıçradı

Güncelleme Tarihi:

Türk esintisi Beyruta sıçradı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2013 18:59

Arap ülkelerinde geniş kitleler tarafından izlenen “Muhteşem Yüzyıl” dizisinin etkileri, Lübnan modasında da kendini gösteriyor.

Haberin Devamı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen 10. Evlilik Fuarı'na, Muhteşem Yüzyıl dizisinin kıyafetleri ve saç tasarımları damgasını vurdu. Lübnanlı saç tasarımcısı Talal Tabbera, standının açılışını, Muhteşem Yüzyıl dizisinde sultanlara uygulanan saç tasarımlarından biri ile yaptı. Tabbera, “Lübnanlı kadınların çoğu, dizideki saç tasarımlarını tercih ediyor. Evlenecek genç kızlar düğünlerinde, kendi kültürlerine uzak ve alışılmışın dışında olmasına rağmen Osmanlı sultanlarının saç modellerini istiyor” dedi.

Muhteşem Yüzyıl dizisiyle birlikte saç tasarımlarındaki geleneksel, kalıplaşmış anlayışın dışına çıkıldığına değinen Tabbera, “Artık saç tasarımlarında büyük ve gösterişli mücevherler kullanılıyor. Yeni tasarımlar, saçların tamamını toplayan büyük topuz modelleri ile stilize ediliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı


Muhteşem Yüzyıl dizisi, Lübnan'da saç tasarımlarının yanı sıra, kıyafet modasını da etkiliyor. Modacı Rani Zahim, Lübnanlı modacıların tasarımlarında dizide yer alan kostümlerden esinlendiklerini dile getirdi.

Zahim, “Sultan kostümlerinin etkisi, özellikle gelinlik tasarımlarında daha bariz şekilde hissediliyor. Kostümün kol stilinde, kumaş türünün seçiminde uygulanan ayrıntıların benzerlikleri dikkati çekiyor” ifadelerini kullandı.

Beyrut Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Muhammed Şakir ve Lübnan güzellik kraliçesi Rina Şeybani tarafından açılışı yapılan 10. Evlilik Fuarı'nda makyajdan gelinliğe, arabadan düğün organizasyonuna kadar her türlü detay yer alıyor. 15 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuarın kapıları, 10 Mart'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!