Türk: Eken için yeni delil yok

Güncelleme Tarihi:

Türk: Eken için yeni delil yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2002 12:04

Adalet Bakanı Türk, Susurluk Davası'ndan cezaevinde yatan Korkut Eken hakkında emekli generallerin açıklamalarının yeniden yargılama için yeterli olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Gürcistan'a yaptığı resmi ziyareti tamamlayarak yurda döndü. Dönüşünde hem Atatürk Havalimanı'nda hem de daha sonra geçtiği Adana'da gazetecilerin Korkut Eken'le ilgili sorularını yanıtladı.

KESİNLEŞMİŞ YARGI KARARLARI YIPRATILAMAZ

Bakan Türk, gazetecilerin Korkut Eken ile ilgili soruları üzerine, Eken hakkında yargının her kademesinden geçerek kesinleşmiş bir karar bulunduğunu ifade ederek, konuya ilişkin yapılan açıklamalarla, kesinleşmiş bu tür yargı kararlarının yıpratılmaması gerektiğini söyledi.

YARGI AŞAMASINDA KONUŞMALIYDILAR

Bakan Türk, "Sayın general ya da emekli generallerin, konuya ilişkin bilgilerini, yargılama safhasında söylemeleri gerekirdi. Ayrıca, (Korkut Eken'in bilgileri dahilinde hareket ettiği) ifadelerinin, hangi eylemi kapsadığı açık değil" dedi.

Haberin Devamı

MAHKEME BAŞVURUSU GEREKİR

Bakan Türk, CMUK'a göre, yeni vakalar, yeni deliller ortaya çıkması halinde sanık lehine yeniden yargılamanın söz konusu olabileceğini ifade ederek, "emekli generallerin söylediklerinin yeni vaka, delil olup olmadığı mahkemeye yapılacak başvuru ile anlaşılabilir. Ben Adalet Bakanı olarak başka birşey açıklayamam, takdir mahkemenindir" diye konuştu.

Adana'da da benzer sorularla karşılaşan Türk, "CMUK'a göre yargılamanın yenilenebilmesi için yeni  delillerin ortaya çıkması gerekir. Bazı genarellerin ve gazetedeki açıklamaların yeterli olmayacağını düşünüyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!