Türk dostu eski CDU milletvekili Dalyan'da

Güncelleme Tarihi:

Türk dostu eski CDU milletvekili Dalyanda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2005 11:18

Türk dostu ve Atatürk hayranı olarak bilinen eski Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) milletvekili Ulrike Schreiber, tatil için Muğla'nın Dalyan beldesindeki evine geldi.

Haberin Devamı

Eski Alman milletvekili Schreiber, tatil için geldiği Köyceğiz ilçesine bağlı Dalyan beldesindeki evinde, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Schreiber, Almanya'da Türkiye'nin tanıtılması için Bremen Alman- Türk Cemiyeti ile çalışmalar yaptıklarına işaret ederek, “Bu çalışmalar kapsamında Alman dostlarımıza Türklerin insancıl ve misafirperver insanlar olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Özellikle Türkiye'nin yaşadığı AB sürecinde Türkiye lehine bir kamuoyu oluşturmak için çalıştık” dedi.

Ulrike Schreiber, Atatürk'ün yaptığı devrimleri ve çağdaş, ilerici görüşlerini çok sevdiğini ifade ederek, “Atatürk'e hayranım. Onun görüşlerinin yer aldığı çok sayıda kitap okudum. Atatürk'ün ülkesinde bulunmak beni çok mutlu ediyor. Dalyan'da yaşadığım evin girişini Türk ve Alman bayrakları süslüyor” diye konuştu.

TÜRKİYE-ALMANYA İLİŞKİLERİ

Uzun yıllar politika yaptığı CDU'dan, Angela Merkel'in milletvekili seçilmesinden sonraki Türkiye aleyhtarı söylemler nedeniyle istifa ettiğini ve 1992 yılında Türkiye'ye yerleştiğini anlatan Ulrike Schreiber, şunları söyledi: “Angela Merkel ve onun yönetimi CDU'nun başına geçtikten sonra dış politikada Türkiye aleyhtarı söylemler geliştirdi. Bu sürecin yanlış olduğunu belirterek parti içinde mücadele ederek, bu politikalardan vazgeçilmesini istedim. Ama başaramadım. Bu süreç sonrasında Türkiye aleyhine gelişen söylemler nedeniyle CDU'dan istifa ettim. Her yıl tatilimin büyük bir bölümünü eşimle birlikte Türkiye'de geçiriyorum”

Haberin Devamı


Dalyan'da ve bölgede vatandaşlar tarafından çok sevilen Schreiber, Ramazan ayında verilen iftar yemeklerine katılıyor, yoksullara kimsenin haberi olmadan yardım ediyor. Hasta ve ihtiyaç sahiplerine zaman zaman maddi yardımda bulunan Schreiber, bedensel engelliler için ülkesinden Türkiye'ye tekerlekli sandalyeler getiriyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!