Türk doktorunun başarısı

Güncelleme Tarihi:

Türk doktorunun başarısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2009 14:52

Polonya'da düzenlenen uluslarası kongrede en iyi araştırma ödülünü alan Türk doktor tıp dünyasını gururlandırdı.

Haberin Devamı


Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Üroloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Gökçe'nin Polonya'da düzenlenen uluslararası kongrede “en iyi araştırma” ödülü almasından dolayı gurur duyduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Canda, MKÜ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda, Avrupa Üroloji Derneği'nin organize ettiği kongrede, Gökçe'nin 'Uyku kalitesi ile çocuklarda altını ıslatma olayı arasındaki ilişki” konusundaki araştırmayla bilimsel alandaki başarısını kanıtladığını belirtti.

MKÜ'nün adını uluslararası alanda duyuran Gökçe'ye teşekkür eden Canda, şunları söyledi:
“MKÜ, açılan yeni fakülteleri ve programları ile her geçen gün daha da büyüyor. Öğretim üyelerimiz, başarılı araştırmalarla da kalitemizi uluslararası alana duyuruyor. Bu kapsamda, Gökçe'nin yaptığı çalışmanın 11-12 Eylül tarihlerinde Polonya'da düzenlenen ve 100 ülkeden bilim adamlarının katıldığı kongrede 'en iyi araştırma' olarak seçilmesinden büyük gurur duyduk.”

Canda, kısa süre önce Tayfur Sökmen Yerleşkesi'nde hizmet vermeye başlayan hastaneyi “Orta Doğu'nun tıp merkezi” haline getirmek için çaba harcadıklarını, bunun için eksiklikleri gidermeye çalıştıklarını kaydetti.

4 yıllık araştırma

Yrd. Doç. Dr. Gökçe de 4 yıllık süreyi kapsayan ve Kulak Burun Boğaz (KBB) servisinin de katkısıyla gerçekleştirilen çalışmanın “en iyi araştırma ödülü”nü almasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Araştırmada 5-18 yaş arası 541 çocuğun değerlendirildiğini ifade eden Gökçe, “Çalışma kapsamında, rahat uyuyamayan çocuklarda altını ıslatma arasında bir ilişki olduğunu tespit ettik. Bu kapsamda altını ıslatan çocukların uyku düzenlerinin mutlaka araştırılması gerektiği sonucuna vardık” dedi.

Rektör Canda, toplantı sonunda başarısından dolayı Gökçe'ye plaket verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!