Türk doktorlar Musul'da

Güncelleme Tarihi:

Türk doktorlar Musulda
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2010 01:58

Akdeniz Kan Hastalıkları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Duran Canatan ve ekibi, talasemi hastalığıyla mücadele için Musul'a davet edildi.

Musul Sağlık Müdürü Dr. Selahattin Hüseyin başkanlığındaki heyet, Antalya'ya gelerek talasemi ile mücadele konusunda Akdeniz Kan Hastalıkları Vakfı ve Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Prof. Dr. Duran Canatan ile bilgi alışverişinde bulundu.

Antalya'da yapılan Talasemi Merkezi'ni gezen Musul heyeti, Canatan'dan Musul'daki talasemi mücadelesine destek istedi. Görüşmelerde talasemi ile mücadelede ortak hareket etme kararı alınırken, talasemi hastalığına karşı Musul Valiliğiyle yapılacak ortak çalışmanın ön protokolü Musul Sağlık Müdürü Dr. Selahattin Hüseyin ve Prof. Dr. Duran Canatan tarafından imzalandı.

Ön protokole göre, Prof. Dr. Duran Canatan ve ekibi Musul'da talesemi ile mücadele merkezi kurarak, talasemili hasta sayısını azaltmak ve hastaların tedavisini sağlama konusunda Musul'a destek verecek.

Canatan ve ekibi Musul'daki sağlık personelini de talasemi ile mücadele konusunda eğitecek.

BİR AY İÇİNDE SONUÇLANACAK

Prof. Dr. Duran Canatan, yaptığı açıklamada, Musul Valiliğiyle birlikte talasemiye karşı çalışacaklarını söyledi.

Talasemi konusunda ortak bir çalışmayla halkı bilinçlendirip tedavi çalışmaları yapacaklarını belirten Canatan, “Musul'da talasemiyi bitirmek istiyoruz. Ön protokol imzaladık. Musul'a giderek valilikle de görüşeceğiz. Ardından, talasemiyle mücadele merkezi için arsa tetkikleri yapılacak. Asıl protokolün ne zaman imzalanacağı Musul Valisiyle görüştükten sonra belirlenecek fakat bir ay içerisinde protokol imzalanmış olacak” diye konuştu.

Talasemi ile mücadele çalışmalarını 2003 yılında başlatan Türkiye'nin, hastalığı dokuz yılda bitirmeyi hedeflediğine sözlerine ekleyen Duran Canatan, Türkiye'de talasemili hasta sayısını yüzde 90 azalttıklarına da dikkati çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!