Türk çocuklarının favori kahramanı Transformers

Güncelleme Tarihi:

Türk çocuklarının favori kahramanı Transformers
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 00:00

Hasbro dünyada yaklaşık 500 milyon oyuncak satan bir marka. Play-Doh oyun hamurları da Monopoly ve Tabu gibi kutu oyunlar da Transformers ve Spiderman figürleri de onlara ait. Hasbro Avrupa Pazarlama Başkanı Jonathan Ewans oyunlarını anlattı.

Haberin Devamı

* ABD merkezliyiz. 1923’ten beri faaliyet gösteriyoruz. Playskool, Play-Doh, Nerf, Beyblade, Minişler ve kutu oyunlardan Monopoly, Tabu, Cranium, Pictureka, Twister, Jenga, Trivial and Pursuit, Upwords gibi markalarımız var.
* Şirketin ilk oyuncağı 1952’de klasik olan ‘Bay Patates Kafa’ydı. Hatta dünyada televizyon reklam filmi çekilen ilk oyuncak.
* En tanınan markalarımız Monopoly ve Transformers. Hasbro bünyesinde 150’den fazla marka, yüzlerce oyun ve oyuncak bulunuyor. Dünya genelinde her yıl yaklaşık 500 milyon adet oyuncak satıyoruz.
* En büyük oyuncak harcaması Kuzey Amerika’da. Bunu Avrupa ülkeleri izliyor. Karkamız Transformers dışında, Spiderman ve Iron Man gibi Marvel karakterlerinin ve Lucas Star Wars oyuncaklarının üretim lisansına sahibiz.
* Türkiye’de çocuklar için en favori kahramanlardan biri Transformers. Optimus Prime ve Bumblebee de vazgeçilmez karakterler.
* Çocukların oyuncak tercihleri tüm dünyada çok keskin ayrılıklar içermiyor, tercihleri ve tepkileri çok benzeşiyor. Çocuklar büyüyüp kendi çevrelerini şekillendirmeye başlayana kadar çok küresel düşünüyor.
* Yaptığımız araştırmalara göre oyun denince Türklerin ilk söylediği sebep ‘eğlenmek’. Kuzey ülkelerinde oyunların strateji yönü önem taşırken, güneye indikçe eğlence motivasyonu öne çıkıyor.
* Tabu ve Jenga diğer gözde oyunlar. Türkiye Tabu’nun en çok satıldığı ülkeler arasında.
* Tüketicilerimize sadece oyun ve oyuncaklar sunmakla kalmayacağız; bunları sinema, çizgi diziler, televizyon programları, lisanlı ürünler, dijital dünyaya uyarlanan versiyonlar, parti ve etkinliklerle destekleyip 360 derece saran bir eğlence dünyası yaratacağız. My Little Pony, Chuck, Transformers Prime ve Pound Puppies bu çizgi filmlerden bazıları.
* Artık bir klasik haline gelen oyun hamuru 1950’lerde bir sınıfta modelleme için kullanılmaya başladı. 1956’da bir eğitim fuarında yer aldıktan sonra dikkat çekti ve 1991’de Play-Doh Hasbro bünyesine geçti.

Haberin Devamı

BÜYÜK BUHRAN’IN ÜRÜNÜ MONOPOLY

Monopoly en çok satan kutu oyunu. 111 ülkede 43 farklı dilde, 900’den fazla versiyonu var. Yaklaşık 500 milyon kişi oynadı. 1934’te Büyük Buhran döneminin dorukta olduğu yıllarda, Pensilvanyalı Charles B. Darrow, Monopoly’yi tasarladı, çoğu Amerikalı gibi o da işsizdi. Oyunun ün ve servet vaadi ona ilham vermişti. Arkadaşının yardımıyla 5 bin Monopoly üretti. İnsanlar oyuna bayıldı! Talep artınca siparişleri karşılayamadı ve üretim için Parker Brothers’a gitti, 1972’de Hasbro’ya katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!