Türk büyükelçiyi rehin aldılar

Güncelleme Tarihi:

Türk büyükelçiyi rehin aldılar
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 14, 2011 10:09

Fildişi Sahili'nde otelinde mahsur kalan Türk Büyükelçi Yalçın Kaya Erensoy'un imdadına BM Barış Gücü'ndeki Pakistanlı askerler yetişti.

Haberin Devamı

YaÅŸanan iç savaÅŸ ve Fransa’nın askeri müdahalesi nedeniyle dünya gündeminden düşmeyen FildiÅŸi Sahili’nde görev yapan Türk Büyükelçi Yalçın Kaya Erensoy’un, ateÅŸ altında kaldığı otelden BM Barış Gücü’ndeki Pakistanlı askerler tarafından kurtarıldığı ortaya çıktı. 2009’dan bu yana Abidjan’da görev yapan Büyükelçi Erensoy, henüz elçilik binası bulunmadığı için bir otelde oluÅŸturduÄŸu ofiste çalışıyor. Personel sıkıntısı nedeniyle özel koruması da olmayan büyükelçi, son dönemde giderek artan ve ÅŸiddetlenen iç savaÅŸa raÄŸmen FildiÅŸi Sahilleri’nden ayrılmadı.     Â

OTELDE MAHSUR KALDI
Hürriyet Daily News'ün Ankara muhabiri Fulya Özerkan'ın Radikal'de yayımlanan haberine göre, hafta sonundan itibaren Büyükelçi’nin kaldığı otelin civarına genişleyen çatışmalar nedeniyle Erensoy, yoğun ateşe maruz kalan oteldeki çalışma bürosunda mahsur kaldı. Aynı anlarda, Ali Ateş adlı bir Türk işadamı da Abidjan’ın başka bir bölgesinde bir otelde hastalığı nedeniyle hareket edemeyecek bir duruma düştü. Büyükelçi de mahsur kaldığından Ateş’e ulaşılamadı. Bunun üzerine hem kendisinin hem de Ateş’in can güvenliği tehdidinin büyümemesi için Büyükelçi Erensoy, Ankara’yla temasa geçerek durumu iletti. Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler nezdinde hem New York’ta hem de Ankara’da bulunan Pakistan Büyükelçiliği ile temasa geçerek, büyükelçi ve işadamının kurtarılması talebini dile getirdi.

Haberin Devamı

GÜL'DEN TEŞEKKÜR 
Ankara’daki Pakistan Büyük-elçiliği’nin Türkiye’nin talebini hemen Abidjan’a iletmesi üzerine BM nezdinde görev yapan Pakistan Barış Gücü askerleri, Türk vatandaşlarını kurtarmak için operasyon gerçekleştirdiler ve pazartesi günü Büyükelçi’yi, salı sabaha karşı da işadamını kurtardılar. Bu operasyon Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari’nin Ankara’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdiği günlere rastlayınca da Cumhurbaşkanı Gül ikili görüşmeler sırasında bu konuyu gündeme getirerek Pakistan Devlet Başkanı’na teşekkür etti.
Abidjan’daki Türk Büyükel-çiliği’nde çalışan yerel bir görevli, Büyükelçi’nin çalışma ofisinde olmadığını, bölgedeki olağanüstü durumdan ötürü normal yaşamın olumsuz etkilendiğini ve insanların güvenli noktalarda bulunmaya dikkat ettiklerini vurguladı. Ancak aynı yetkili, Büyükelçi’nin sağlıklı ve güvende olduğunu belirtti. Aynı bilgiyi Dışişleri yetkilileri de doğruladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!