Türk Başkanı davullarla zurnalarla kutladılar

Güncelleme Tarihi:

Türk Başkanı davullarla zurnalarla kutladılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2011 00:00

Bulgaristan'da yapılan cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerde üyelerinin çoğunu Türklerin oluşturduğu HÖH hareketinin kalesi olan ve "Küçük İstanbul" olarak bilinen Kırcaali'de beklenen sonuç çıktı.

Haberin Devamı

Bulgaristan'da dün yapılan cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerde üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (HÖH) kalesi olarak bilinen Kırcaali kentinde Belediye Başkanı Hasan Aziz'in ilk turda yüzde 50 barajını aşarak seçimi kazandığı açıklandı.

 

TÜRK BAŞKANA DAVULLU ZURNALI KUTLAMA / FOTO HABER

 

Sandıklar kapandıktan sonra yapılan ilk açıklamalarda, Aziz'in yüzde 46 oy oranında kaldığı ve Kırcaali'de ikinci tura gidileceği bildirilmişti. Oy sayımının devam ettiği Kırcaali'de sabaha karşı ise durum değişti. Son sonuçlara göre Aziz, yüzde 54,4 oy oranına ulaşarak, turda yeniden belediye başkanı seçildi.

Haberin Devamı

 

Kırcaali belediye başkanı koltuğuna üçüncü kez oturacak Aziz'in seçimi kazanması kentte büyük coşku yarattı. Sokaklara dökülen halk, Hasan Aziz ile birlikte gece boyunca halay çekerek zaferi kutladı.

 

Bu arada Bulgaristan Türkleri tarafından "Küçük İstanbul" olarak nitelendirilen Kırcaali kentine bağlı yedi ilçenin tamamında HÖH'nin adaylarının ilk turda seçimi kazandığının açıklanması, kentteki sevinci bir kat daha arttırdı.

       

“YEREL SEÇİMLER DAHA ÖNEMLİ”

HÖH Lideri Ahmet Doğan, sabaha karşı düzenlediği basın toplantısında,yerel seçimin HÖH için cumhurbaşkanı seçiminden çok daha önemli olduğunu söyledi.

 

Doğan, 30 Ekim Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda HÖH'nin ana muhalefet Bulgaristan Sosyalist Partisi'nin adayı eski dışişleri bakanı İvaylo Kalfin'i destekleyeceğini açıkladı. Doğan, HÖH seçmenlerine ikinci turda Kalfin'e oy vermeleri çağrısında bulundu. Doğan,iktidar partisinin adayı Rosen Plevneliev'in birçok konuda görüş sahibi olmadığını ileri sürdü.

 

Haberin Devamı

HÖH'nin yerel seçimde ilk turda 25'e yakın belediyede başarılı olduğunu belirten Doğan, "Burnu büyük iktidardaki GERB partisi sadece üç bölgede turu kazanıp da nasıl 'zafer bizim' diyebiliyor anlayamıyorum" ifadesini kullandı.Doğan, HÖH'nin bir sonraki hedefinin de iktidarı erken genel seçime zorlamak olacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!