Türk balıkçılar kefaletle serbest kalacak

Güncelleme Tarihi:

Türk balıkçılar kefaletle serbest kalacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2009 18:05

GÜRCİSTAN Sahil Güvenlik ekipleri tarafından karasularını ihlal ettikleri gerekçesiyle tutuklanan, ‘Pala Reis’ adlı Türk balıkçı teknesinin 23 mürettebatı, 50 bin Lari kefaletle serbest bırakılacak.

‘Pala Reis’ adlı balıkçı teknesi, Gürcistan karasularını ihlal ettiği ve yasadışı avlandığı gerekçesiyle 13 Şubat Cuma günü 23 kişilik mürettebatıyla birlikte el konularak Gürcistan Sahil Güvenlik güçleri tarafından Poti Limanı'na çekildi. Olayın ardından tekne mürettebatı çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak, Poti'deki Zuğdidi Cezaevi'ne konuldu. Türk balıkçıların, yasadışı avlanma ve karasularını ihlal etmenin yanı sıra, Abhazya'ya silah götürmekle suçlandıkları belirtildi.

23 kişilik mürettebat için Sarp Sınır Kapısı'nın açılışı için geçen hafta Perşembe günü bölgeye gelen Başbakan Erdoğan devreye girerek konuyu Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'ye aktarmıştı. Bu girişimin ardından Gürcistanlı yetkililer, Türk balıkçı teknesini en düşük ceza olan 50 bin Lari kefaletle serbest bırakma kararı aldı. Türk balıkçı firmasının 50 bin TL karşılığı olan 50 bin Lari'yi yarın ödeyeceği ve bunun ardından da balıkçıların serbest bırakılacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!