Türk albaya ’casus’ diyen Yunan’a nota

Güncelleme Tarihi:

Türk albaya ’casus’ diyen Yunan’a nota
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2008 00:00

Türkiye, Atina’daki askeri ataşemiz Albay Atilla Şirin hakkında Yunan medyasında çıkan çirkin haberler nedeniyle Yunanistan’a nota verdi.

Albay Şirin’in, ayrıntılı bir program ile Yunan Genelkurmay Başkanlığı’nı önceden haberdar ettikten sonra 24-28 Aralık 2007 tarihlerinde gerçekleştirdiği Batı Trakya ziyaretine Yunan medyası büyük tepki gösterdi. Pazar günleri yayınlanan ve Yunanistan’ın en çok satan gazetesi Proto Thema, "Türk ajanı Trakya’da casusluk görevinde" diye başlık attı. Haberde, Albay Şirin’in Batı Trakya’daki 4. Kolordu’yu ziyareti sırasında çekilmiş bir fotoğrafı da yayınlandı.

Albay Şirin’in Batı Trakya’daki temasları Yunan medyasında saptırılarak yansıtılınca, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği, yazılı bir nota ile Yunan Dışişleri Bakanlığı’na duyulan rahatsızlığı dile getirdi. Daha önce, Atina’da 3-7 Temmuz 2007 tarihleri arasında Yunan Genelkurmay Başkanlığı’nın düzenlediği ’Kriz yönetimi Atina 2007’ konulu bir seminerde, Prof. Yianis Mazis, 2006 yılında Nato Koleji’nde Amerikalı bir albay tarafından da gösterilen ve Türkiye’yi bölünmüş gösteren haritayı açtığında Albay Şirin tepki göstererek toplantı salonunu terketmişti. Ardından da Türk Dışişleri protesto girişiminde bulunmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!