Türk aday Kaplan mecliste

Güncelleme Tarihi:

Türk aday Kaplan mecliste
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2010 02:18

İsveç'te bugün yapılan seçim sonuçlarını değerlendiren Moderat Parti Genel Başkanı ve Başbakan Fredrik Reinfeldt, hükümeti kurma çalışmaları sırasında, yabancı düşmanı Sverige Demokrat Parti (SD) ile işbirliği yapmayı düşünmediklerini, Miljö Parti (Çevre Partisi) ile görüşmeleri yürüteceklerini açıkladı.

Fredrik Reinfeldt, kesin olmayan seçim sonuçlarının alınmasıyla birlikte, partililere yaptığı açıklamada, koalisyon partileri olarak ülkeyi yönetmeye devam edeceklerini söyledi. Reinfeldt, kendi partisi Moderat Parti ile birlikte sağ blok partilerin büyük başarı kazandığını ve halktan destek gördüklerini kaydetti. Hükümet kurma çalışmaları sırasında yabancı karşıtı SD ile işbirliği yapmayı düşünmediklerini bildiren Fredrik Reinfeldt, “daha geniş tabanlı destek arayacaklarını ve bu amaçla seçimlerde oylarını artıran Miljö Parti (Çevre Partisi) ile görüşmelere başlayacaklarını” ifade etti.
Bu arada, SD'nin Genel Başkanı Jimmie Akesson da katıldığı televizyon programlarında yaptığı açıklamada, tarihi bir zafer kazandıklarını söyledi. Jimmie Åkesson, herkesle görüşmeye ve işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirterek, “Sorumluluk almaya hazırız” dedi.

TÜRK ADAYLARDAN KAPLAN YENİDEN MECLİSTE

Bu arada, İsveç meclisine girmek için adaylıklarını koyan 3 Türk adaydan sadece Çevre Partisi'nin halen milletvekili olan Mehmet Kaplan yeniden Meclise girmeye hak kazandı. Sosyal Demokrat Parti'den aday olan Hasan Dölek ile Moderat Parti'den aday olan Sedat Doğru, milletvekili seçilemedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!