Turizm sezonunda müzelere toplu öğrenci gezisi yasaklandı

Güncelleme Tarihi:

Turizm sezonunda müzelere toplu öğrenci gezisi yasaklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2001 00:00


Nuran ÇAKMAKÇI
Haberin Devamı

İstanbul'da okulların tarihi ve turistik yerlere düzenlediği toplu gezilere, turizmi olumsuz etkilediği gerekçesiyle izin verilmeyecek.

Kültür Bakanı İstemihan Talay, İstanbul Valiliği'ne başvururak, tarihi ve turistik yerleri hergün binlerce öğrencinin toplu olarak ziyaret etmesinin turistlere rahatsızlık verdiğini, buna izin verilmemesini istedi. İstanbul Valiliği de turistlerin müzeleri rahat gezmesi için, öğrencilerin bu gezilerini kasım ve mart aylarında yapmasını istedi. Valilik, özellikle Topkapı Sarayı ve Dolmabahçe Sarayı'nı hergün binlerce öğrencinin ziyaret ettiğini, bunun turizmi olumsuz etkilediğini vurguladı.

Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, ‘‘Okulların gezileri genelde çok kalabalık gruplar halinde oluyor. Bir sınıf değil, bazen bir müzede çok sayıda okuldan otobüsler dolusu çocuk olabiliyor. Biz de, okullarımıza talimat vererek, bu gezilerin turizm mevsiminin daha sakin olduğu zamanlarda yapılmasını istedik’’ dedi.

İstanbul'daki okullarda il dışına düzenlenen geziler de velilere ekonomik külfet getirdiği için yasaklandı. Milli Eğitim Müdürü Balıbey, bu yasakla ilgili olarak da ‘‘Zaten bu geziler pahalıya maloluyordu. Biz de kimse mağdur olmasın diye bu gezileri yasakladık’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!