Turhal'da su baskını

Güncelleme Tarihi:

Turhalda su baskını
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 03, 2005 08:32

Tokat'ın Turhal İlçesi'nde dün akşam şiddetli yağış nedeniyle Dazya Deresi'nin taşması sonucu çok sayıda bina ve arazi sular altında kaldı. Sel baskını nedeniyle Tokat-Amasya Karayolu da ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

Turhal'da dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam eden şiddetli yağış nedeniyle ilçe çıkışı Kuruçay Bölgesi'ndeki Dazya Deresi taştı.

  Â

Derenin taşması sonucu, Turhal Belediyesi'ne ait mezbahanenin de aralarında bulunduğu, çoğunluğu hayvan besiciliği yapanlara ait çok sayıda bina, ev ve seralar ile geniş bir alan üzerindeki arazi sel baskınına uğradı.

  Â

Tokat-Amasya arasında ulaşımı sağlayan Dazya Deresi üzerindeki köprünün yaklaşık 30 santimetre yüksekliğinde suyla kaplandığını kaydeden yetkililer, yıkılma tehlikesi geçiren köprüde ulaşımın kesildiğini bildirdiler.

Haberin Devamı

  Â

TRAFO PATLADI

 

Bu bölgedeki trafonun da sel baskını nedeniyle patladığını ifade eden yetkililer, bu nedenle ilçenin büyük bir bölümüne elektrik verilemediğini belirttiler.

  Â

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, yağışın devam ettiğini, öncelikli olarak sel baskını nedeniyle mahsur kalan vatandaşların kurtarıldığını bildirdi.

  Â

Tokat'taki tüm iş makinelerinin bu bölgeye sevk edildiğini kaydeden Gözen, yağışın devam etmesi yüzünden su seviyesinin yükseldiğini, bölgedeki trafonun patlaması nedeniyle karanlıkta kalan bu alanda arama-tarama çalışmalarının güçlükle yapıldığını söyledi.

  Â

Sel baskınına uğrayan alanın başlangıç ve bitiş noktalarında iş makineleri ve çeşitli araçlarla çift taraflı set oluşturduklarını belirten Gözen, diğer bölgelerin de yükselen su seviyesinden etkilenmesini engellemek istediklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!