Turgutlu’nun yüksek kesimlerindeki kırsal mahaller beyaza büründü

Güncelleme Tarihi:

Turgutlu’nun yüksek kesimlerindeki kırsal mahaller beyaza büründü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2020 11:13

MANİSA Turgutlu'da, dün akşam başlayan kar yağışıyla ilçenin yüksek kesimleri, beyaz örtüyle kaplandı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kardan kapanan yolların açılması için tuzlama ve kar küreme çalışması başlattı.

Haberin Devamı

Turgutlu'da, dün saat 18.00 sıralarında başlayan ve zaman zaman etkisi artan kar yağışıyla yüksek kesimlerdeki mahalleler, beyaza büründü. Kar yağışı özellikle kırsal Kabaçınar, Hacıisalar, Ören, Kuşlar ve Yunusdere mahalleleri ile Ovacık Yaylası'nda etkili oldu.

Kar kalınlığı Ovacık Yaylası'nda 25, Dağ Marmara Bölgesi'ndeki kırsal mahallerde ise 20 santimetreyi buldu. Güney Mahallesi'nden Haciisalar Mahallesi'ne giden ana yol, yoğun kar yağışı nedeniyle kapandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolu açmak için tuzlama ve kar küreme çalışmasına başladı. Karın yağdığı mahallelerde yaşayanlar, ortaya çıkan manzarayı cep telefonlarının kameralarıyla fotoğrafladı. Yetkililer, sürücüleri yollardaki buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

15 MAHALLENİN YOLU KAPANDI

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde dün akşam başlayan kar yağışı, ulaşımı da olumsuz etkiliyor. Baktırlı, Karaoluk, Sivrice, Dağyeniköy, Ayvacık, Güney, Kayrak, Gökgedik, Yukarıbozkır, Ören, Yunusdere, Hacıisalar, Kuşlar, Kabaçınar ve Karaköy mahalleleri, ulaşıma kapandı. Yetkililer, kapanan yolların açılması için çalışma yürütüyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!