Türbanlı Merve'ye İran'dan destek

Güncelleme Tarihi:

Türbanlı Merveye İrandan destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

İran'da türbanlı milletvekili FP'li Merve Kavakçı için dün bir yürüyüş düzenlendi.

‘Müslüman Kadınların Haklarını Koruma Örgütü’ tarafından ‘Merve Kavakçı ile dayanışma’ adı altında düzenlenen gösteri, Tahran Üniversitesi önünde yapıldı. Gösteriye katılan kara çarşaflı, sarıklı ve cüppeli yüzlerce kişi, cumhuriyet ve laiklik karşıtı sloganlar atarak, Türkiye'ye kin kustu.

Yürüyüşe büyük bir katılım olması için geçen pazar gününden itibaren yoğun bir çalışma başlatıldı. Üniversite kampusuna asılan pankartlarla öğrenciler yürüyüşe davet edilirken, kentin en işlek caddelerinde de protesto gösterisinin duyurulması için el ilanları dağıtıldı.

Ülkede İngilizce olarak yayımlanan Tehran Times, Kayhan İnternational, Iran Daily ve Iran News isimli gazeteler yayınladıkları haberlerle, İran halkını Merve Kavakçı ile dayanışmaya çağırdı.

ABD'de terörist HAMAS örgütünün en büyük destekçisi olan Filistin İslam Birliği'nin konferansına katılan, şeriatla yönetilen Sudan ve Yemen'e giderek bir dizi konferanslarda hazır bulunan Merve Kavakçı için İran'da düzenlenen gösteri, Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği tarafından da takibe alındı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!