Türbanlı kadına saldırı kaydı görmedim

Güncelleme Tarihi:

Türbanlı kadına saldırı kaydı görmedim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2013 00:00

Gezi Parkı eylemlerine katılan 15 Ekşi Sözlük yazarıyla buluşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kabataş’ta Bahçelievler Belediye Başkanı’nın gelini ve 6 aylık bebeğine saldırıldığı iddiasına ilişkin “Öyle bir MOBESE görüntüsü yok, ben öyle bir görüntü izlemedim” dedi.

Yaklaşık 4 saat süren ve Mutlu’nun izniyle ses kaydı alınan görüşmede yazarların “Kabataş’ta bir başörtülüye taciz yapanların bulunması için gelişmeler var mı? Biz de çok istiyoruz yakalanmasını. Siz bir video gördünüz mü?” sorusu üzerine Vali Mutlu şu yanıtı verdi: “Yok, görmedim. Kayıtlar alındı, bakıldı. Şu ana kadar mevcut MOBESE kameraları üzerinden ortaya çıkmış bir şey yok. MOBESE kameralarından bazılarının kırık olması, her yerde kamera olmaması nedeniyle kayda ulaşılamadı. Ben şu ana kadar böyle bir görüntü görmedim. Olsaydı mutlaka çıkarılırdı ama varsa nerede var onu bilemiyorum. Bizim elimizde şu ana kadar mevcut MOBESE kameraları üzerinden herhangi bir şey yoktur. Ama hiç yoktur manasında demiyorum. Birinin elinde olabilir, bunu bilemiyorum. Yarın, öbür gün biri ‘Cep telefonuyla çektiğim bir görüntüyü şimdiye kadar beklettim ama şu an veriyorum’ diyebilir, bilemem. Ama hukukta karine diye bir şey var. Bir bayan, hele ki bu toplumda ismi olan birinin yakınıysa, böyle bir şeyi söylüyorsa bu hakikaten dikkate almaya değer bir şeydir. Bir bayan gelse bana dese ki, Vali Bey ben senin memurun, personelin olarak böyle bir şeyle karşı karşıyayım, ben vallahi o bayana öncelikle inanırım.”

‘GÖRÜNTÜ VAR’ DEMİŞLERDİ

Başbakan Tayyip Erdoğan, miting sırasında yaptığı “Yakın bir tanıdığımın gelinini yerlerde süründürdüler” açıklamasının ardından Star gazetesinden Elif Çakır, 1 Haziran’da Kabataş’ta 6 aylık bebeği ile saldırıya uğradığını iddia eden Z.D ile görüşmüştü. Star gazetesinde yayınlanan röportajda Elif Çakır, “Valiliğin, emniyetin elinde MOBESE kayıtları mevcut” demişti. Çakır’ın yanı sıra görüntü olduğu iddia eden başka yazarlar da olmuştu. İSTANBUL
Haberin Devamı


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!