Türbanlı doktorlar girdi, sendikacılar alınmadı

Güncelleme Tarihi:

Türbanlı doktorlar girdi, sendikacılar alınmadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2008 17:46

ADANA’da 21 Mayıs’ta hayata geçmesi beklenen aile hekimliği uygulaması için yerleştirme işlemleri, başvuran 589 hekimin puanına göre gerçekleştirildi.TÜYAP fuar alanında yapılan yerleştirme işlemine türbanlı hekimler de katıldı. Salona girmek isteyen Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Antmen ise içeri alınmadı. Bunun üzerine salon önünde basın açıklaması yapan sendika ve oda üyeleri, içeri alınmamalarını protesto etti.

Haberin Devamı

Yerleştirme öncesi hekimlere konuşan Adana Vali Yardımcısı Erdem Kıyak, aile hekimliği sisteminin hekimi ve pahalı ilaçları doğru kullanıp hizmet vermek için iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Yeni sağlık sisteminin yadırganmayacağını ve çok çabuk kabulleneceğine inandığını belirten Kıyak, “Sağlık sisteminde yeni bir adım atıyoruz. Bu sistem için uzun süredir çalışma yapılıyor. Vatandaşlarımız kendisini yakından tanıyan bir hekime kavuşacak. Kaynakların kısıtlı, ihtiyaçların sınırsız olduğunu ve ekonominin bunun bir dengesi olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetlerini de bunun dışında tutmak mümkün değil. Hekimlerimizi ve tedavide kullandığımız pahalı ilaçları en verimli şekilde tüketiciye sunmak için iyi bir fırsat yakalayacağımıza inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak ise isteyen hekimlerin daha sonra aile hekimliğinden vazgeçebileceğini söyledi. Konuşmaların ardından hekimler puanlarına göre istedikleri Toplum Sağlığı Merkezi’ni seçti. Türbanlı doktor adayları da yerleştirme işlemine katıldı.

DIŞARIDA PROTESTO

İçeri alınmayan Adana Tabip Odası ve SES üyesi doktorlar ise fuar alanı önünde protesto eylemi yaptı. Oda Başkanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu, yeni sistemi ‘Hormonlu aile hekimliği’ olarak adlandırdıklarını söyledi. Sistemde görev alacak hekimlerin yeterince eğitilmediğini iddia eden Dr. Küçükosmanoğlu, “Yeni sistem vatandaşlar için şimdilik ücretsiz olması ve katkı payı alınmaması nedeniyle cazip olabilir. Ancak bu sistem gerçek haliyle uygulanmaya başladığı zaman, prim yatırmayanlar hizmet alamayacak. Her aşamada cebinden katkı ödeyecek. Vatandaş, sevk zincirine uyumadığında ise daha fazla katkı payı ödeyecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!