Türbanlı avukata tutanak

Güncelleme Tarihi:

Türbanlı avukata tutanak
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2013 00:00

SAADET Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın eşi Avukat Zübeyde Kamalak, türban takmak istemeyen kadının eşine karşı açtığı boşanma davasına türbanla girince mahkemede kriz çıktı.

Haberin Devamı

Hâkim, tutanak tutarak mahkemeyi erteledi. Danıştay 8. Dairesi, avukatların mahkemelerde “başları açık” görev yapmalarını uygulamasının yürütmesini durdurmuştu. Bu kararın ardından avukat Zübeyde Kamalak, geçen ay görülen bir boşanma davasının duruşmasına türbanla girdi. Ankara 2. Aile Mahkemesi Hâkimi İlhan Kadıoğlu, durumu tutanağa geçirerek, duruşmaya devam etti. Kamalak, davanın dünkü duruşmasına da türbanla girdi. Hâkim Kadıoğlu, bu kez Kamalak’a türbanla duruşmaya giremeyeceğini belirterek, durumu tutanağa geçirdi. Zübeyde Kamalak ise Danıştay’ın kararını anımsattı. İtirazı reddeden hâkim Kadıoğlu, “Danıştay 8. Dairesi, avukatların “başı açık” görev yapmalarına dair düzenlemenin yürütmesini durdurmuş olsa da avukatların meslek kuralları ve kamu hizmeti yapmaları nedeniyle yargılamalara türbanlı giremeyecekleri düşünüldüğünde” diyerek duruşmayı erteledi. Zübeyde Kamalak, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı’nın konuyla ilgili soruşturma başlatmasını istedi. Mustafa Kamalak da eşine destek verdi ve “Eğer bir ülkede mahkeme kararlarına uyulmuyorsa orada hukuk devleti yok demektir” dedi.  Davanın da türban ile ilgili olması dikkat çekti. N.Z. adlı kadın, “Türban tak” diyerek baskı yaptığı ve takmadığı için şiddet gördüğü eşinden boşanmak için dava açtı. Zübeyde Kamalak da türban takmak istemeyen kadının avukatlığını üstlendi.

Haberin Devamı

İNANDIĞIMI SAVUNURUM

Kamalak Hürriyet’e şunları söyledi: “Haklılığına inandığım kim olursa vekaletini alırım. Müvekkilim hem takmaktan hem açmaktan mağdur durumda. Çalışmak istiyor, işyeri ‘başını aç’ diyor, başını açıyor bu defa kocası evde ‘başını kapat’ diye baskı yapıyor.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!