TURBAN'daki ilkokul mezunu görevden alındı

Güncelleme Tarihi:

TURBANdaki ilkokul mezunu görevden alındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Atama krizine bu kez de atama skandalı karıştı ve Başbakan Mesut Yılmaz, TURBAN Yönetim Kurulu üyeliğine atadığı ANAP Çankırı eski Milletvekili Ali Çiftçi’yi, ilkokul mezunu çıkınca, görevden almak zorunda kaldı. Hükümetin göreve gelmesinden sonra ilk atamaların yapıldığı kurumlardan biri TURBAN olmuştu. Yönetim kurulu üyeliğine atanan Çiftçi'nin, üniversite mezunu olma şartını taşımadığı belirlendi. Konu Yılmaz'a aktarıldı. Yılmaz, Çiftçi'den istifa etmesini istedi. Ancak, eski milletvekili iki aydır istifa etmemekte direndi. Yılmaz da çareyi, Çiftçi'yi görevden almakta buldu. Yılmaz, önceki gün, Çiftçi'nin alınıp yerine Zafer Babacan'ın atanmasını sağlayan kararnameyi imzaladı.

Yılmaz, önceki gün yapılan ANAP MKYK toplantısında da TURBAN'ın tamamının kısa sürede özelleştirileceğini bildirerek, ‘‘Çok hızlı gidiyor. Oradan iyi para geldi’’ dedi.

ANAP da, DSP'nin kadrolarından dertli

DTP, ANAP'ın kadro operasyonuna sert tepki gösterirken, ANAP'ta da DSP'li bakanların kadrolaşması konusunda sıkıntı yaşanıyor.

ANAP yöneticileri, DSP'li Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın, Agah Oktay Güner'in bakanlığı dönemindeki bütün kadroları tasfiye ettiğini söyledi. ANAP'lı bir yönetici, teşkilatın kendilerine, ‘Biz ne zaman iktidar olacağız, iktidara ne zaman gelmiş sayılacağız’ diyerek baskı yapmasından yakındı. Eski Kültür Bakanı, ANAP Genel Başkan Yardımcısı Agah Oktay Güner, Kültür Bakanlığı'ndaki atamaları üzüntü ile takip ettiğini belirtti. Güner, Talay ile bir kere görüştüğünü ve kendisine özellikle belli isimler için dikkatli olmasını rica ettiğini aktardı. Güner, konuşmasından sonra da, yapılan atamalar nedeniyle Talay'ı bir kere bile aramadığını ve bundan sonra da aramayacağını kaydetti. Güner, bakanlık bünyesinde yetişmiş, ömrünü bakanlığa vermiş tecrübeli kişiler yerine, bakanlığa dışarıdan getirilenleri esefle izlediğini kaydetti. Güner atamaları, ‘‘İş, uzman seviyesine kadar indi’’ diye değerlendirdi.

ANAP Genel Sekreteri Erkan Mumcu da, DTP Lideri Hüsamettin Cindoruk'un atamalar konusundaki çıkışının arkasında, daha önce DYP'nin göreve getirdiği bürokratların, DTP teşkilatını ve milletvekillerini aşırı biçimde rahatsız etmesine bağladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!