Türban eyleminin ikinci gününde gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Türban eyleminin ikinci gününde gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2008 15:08

ISPARTA Süleyman Demirel Üniversitesi'nde dünden beri türban eylemi yapan kız öğrenciler ile dışarıdan gelerek onları destekleyenler, bildiri okudu. Hemen ardından Mühendislik Bölümü öğrencisi Ali Pala, eylemcilere, Türk geleneğinde türban mı yoksa yazma mı olduğunu sordu. Bunun üzerine yaşanan kısa süreli gerginliği okulun özel güvenlik görevlileri yatıştırdı.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 20 kadar türbanlı kız öğrencinin okula başları kapalı olarak girmek için dün başlattığı oturma eylemi, bugün de devam etti. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan türbanlı öğrencilere, Saadet Partisi Isparta İl Başkanlığı yöneticileri, Anadolu Gençlik Dergisi Temsilcileri, Memur Sen ve Kişi Hakları Derneği Isparta Şubesi üyeleri de destek verdi.
Üniversite yönetiminin yasaları çiğnediğini iddia eden türbanlı öğrencilerden Tuğba Gündüz'ün megafonla yaptığı açıklamadan sonra Kişi Hakları Derneği Isparta Şubesi Başkanı Yılmaz Köse de konuşma yaptı. Köse, “Memleketi kurtaran başörtülü Kara Fatma'ların torunlarını, bu kızlarımızı burada rezil edenler lütfen vazgeçsinler” dedi.

Köse'nin sözlerinin ardından Mühendislik Bölümü öğrencisi Ali Pala, “Bizim geleneğimizde türban mı var yazma mı?” diye eylemcilere bağırdı. Bunun üzerine yaşanan gerginliği, okulun özel güvenlik görevlileri engelledi. Güvenlikçiler soru soran öğrenciyi uzaklaştırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!