Tunus'ta şiddet olayları ve kan dinmiyor

Güncelleme Tarihi:

Tunusta şiddet olayları ve kan dinmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 15:28

Tunus’un başkentinde dün gece yaşanan çatışmalarda sekiz protestocunun daha hayatını kaybettiği açıklandı. İnsan hakları örgütleri ülkede Cumartesi’den bu yana yaşanan şiddet olaylarında toplam 66 kişinin öldüğünü duyurdu.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor

 

 

 

Sabahın erken saatlerine kadar uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla yeniden harekete geçen göstericilere polis göz yaşartıcı gazla yanıt verdi.

 

Şehrin önemli noktalarına konuşlandırılan zırhlı askeri birlikler de sokağa çıkma yasağını protesto etmek amacıyla düzenlenen gösterilere engel olamadı.

 

Öte yandan Başbakan Muhammed Gannuçi, İçişleri Bakanı Refik Belhac Kacem’in görevden alındığını açıkladı.

 

Haberin Devamı

Bu arada Avrupa Birliği, polisin “orantısız” güç kullanımını kınarken, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley ise gazetecilere yaptığı açıklamada, “ABD şiddet olaylarından dolayı derin kaygı duymaktadır” dedi ve itidal çağrısı yaptı.

 

İşçi sendikası temsilcileri güvenlik güçlerinin Cumartesi’den bu yana 50 kişiyi öldürdüğünü duyurdu. Hükümetin açıklamalarına göre ise ölü sayısı 21.

 

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay ise yaptığı açıklamada “Kesin rakam ne olursa olsun, Tunus’ta son haftalarda bu kadar insanın hayatını kaybetmiş olmasından kaygılıyım. Hükümetin şiddet olaylarıyla ve ölümlerle ilgili şeffaf, güvenilir ve bağımsız bir soruşturma başlatması gereklidir” dedi.

 

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

Planet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!