Tunus'ta sergi isyanı bir can aldı

Güncelleme Tarihi:

Tunusta sergi isyanı bir can aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2012 13:25

Tunus’ta dün Selefi İslamcı gruplarla polis arasında yaşanan çatışmalarda başından vurularak yaralanan bir kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Başkent Tunus’ta açılan bir sergide, İslam’a aykırı resimlerin gösterildiğini öne sürerek harekete geçen Selefiler, hem serginin düzenlendiği yere hem de başka kamu binalarına saldırdı.

 

Polisin taş ve molotofkokteyli atan göstericileri dağıtmak için havaya ateş açması sonucu 100 kişi yaralanırken, 165 kişi de gözaltına alındı.

 

Sousse kasabasında bulunan Ferhat Haşid Hastanesi’nden Doktor Muhammed Fevzi Krayem, bugün yaptığı açıklamada bir kişinin öldüğünü belirtti ancak başka detay vermedi.

 

Tunus’ta geçtiğimiz yıl Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali’nin iktidardan çekilmesiyle sonuçlanan devrimden bu yana protestocuların ölümüyle sonuçlanan gösteriler yaşanmamıştı.

 

Haberin Devamı

BİN ALİ’YE 20 YIL DAHA

Tunus askeri mahkemesi ise bugün çatışmaların gölgesinde açıklanan kararında Bin Ali’yi 20 yıl hapse mahkum etti.

 

Kararın gerekçesinde Bin Ali’nin geçtiğimiz yıl ayaklanmalar sırasında yeğenini yurt dışına kaçırmaya çalışırken şiddeti körüklediği ifade edildi.

 

İLK HAPİS KARARI DEĞİL

Bin Ali hakkında daha önce de birçok hapis kararı verildi. Askeri savcı da geçtiğimiz ay devrim sırasında protestocuların ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle Bin Ali’nin idamını istedi.

 

14 Ocak 2011’de ülkesinden kaçarak Suudi Arabistan’a sığınan Bin Ali’nin ülkesine teslim edilip edilmeyeceği henüz belli değil.

 

Tunus hükümeti Suudi Arabistan’ı Bin Ali ve eşi Leyla’nın kendilerine teslim edilmesini sağlayamadığı için eleştirilere hedef oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!