"Tunus seçimleri tarihi bir adımdır"

Güncelleme Tarihi:

Tunus seçimleri tarihi bir adımdır
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 28, 2011 12:02

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Tunus seçimlerindeki katılım oranı ve barışçıl ortamdan duyulan memnuniyetin altı çizildi. Açıklamada seçimlerin bölge demokrasi adına tarihi bir adım olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

"23 Ekim tarihinde Tunus’ta düzenlenen Ulusal Kurucu Meclis seçimlerinin yüksek katılımla, demokratik ve barışçıl bir ortamda gerçekleştirilmiş olmasından memnuniyet duyuyoruz. Seçim sonuçlarının dost ve kardeş Tunus halkına hayırlı olmasını diliyoruz," denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Serbest, adil ve şeffaf niteliği uluslararası gözlemciler tarafından da teyid edilen seçimler Tunus’ta demokrasinin tüm kurum ve kuruşlarıyla tesis edilmesi yolunda atılmış tarihi bir adım teşkil etmektedir. Bu adımın bölgede geçiş sürecinde bulunan diğer ülkeler için de örnek oluşturması temennimizdir.

"Tunus'taki tüm siyasi aktörlerin Ulusal Kurucu Meclis'in kurulmasını takip eden dönemde de demokratik meÅŸruiyet ve ulusal uzlaşı çerçevesinde hareket edeceklerine inanıyoruz.Â

Haberin Devamı

"Tunus’ta başlayan ve birçok bölge ülkesine de ilham kaynağı olan toplumsal değişim ve demokratik dönüşüm hareketine başından itibaren destek veren Türkiye, Ulusal Kurucu Meclis seçimlerinin hazırlıklarına katkıda bulunmuş, seçimleri izlemek üzere Tunus’a 10 kişilik bir Ulusal Gözlemci Heyeti göndermiş, buna ilaveten, AGİT Parlamenter Asamblesi, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ve İslam İşbirliği Teşkilatı heyetlerinde Türk gözlemciler yer almıştır.
Türkiye, Tunus’taki demokratik dönüşüm sürecini bundan böyle de desteklemeye devam edecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!