Tunceli'ye turist akını

Güncelleme Tarihi:

Tunceliye turist akını
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2013 15:52

Tunceli’de çözüm süreciyle birlikte yerli ziyaretçilerin yanı sıra, yabancı turist sayısında da artış görülmeye başladı. Almanya’dan gelen ve 25’er kişilik iki gruba ayrılan turistler kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Çözüm süreci ve silahların susmasıyla birlikte Tunceli, doğası ve güzellikleriyle ön plan çıkmaya başladı. Bahar mevsimiyle birlikte yurt içinden bölgeyi ziyarete gelenlerden sonra, Almanya’dan 25’şer kişiden oluşan 2 ayrı turist kafilesi geldi. Almanlardan oluşan ilk kafile Tunceli merkez, ilçeler, tarihi ve turistik mekanları, bölgeyi iyi bilen rehberler öncülüğünde geziye çıktı. Almanya’da yaşayan Tunceliler’den oluşan 25 kişilik ikinci kafile ise, hem tarihi ve turistik mekanları gezdi, hem de yatırım yapılabilecek alanlar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Almanya’dan gelen 25 kişilik Tuncelili işadamı grubu, gazetecilerle birlikte Pülümür Vadisi, Rabat Vadisi ve Hozat ile Pertek ilçelerindeki tarihi ve turistik mekanları gezerek, uzun yıllardır görmedikleri mekanlarda hasret giderdi. 5 gün boyunca turistik gezilerde bulunan işadamları, barış ortamında geldikleri memleketlerinde doğal güzellikleri ile ün yapan alanlarda piknik keyfini yaşadı. İşadamları, davul-zurna eşliğinde halay çekerek de uzun süre, coşku içerisinde eğlendi.

YATIRIM YAPACAKLAR

Almanya ve Avrupa’nın birçok kentinde çeşitli yatırımı bulunan Turabi Yıldız, çözüm sürecinin olumlu hava yarattığına dikkat çekerek şunları söyledi:
"Dersim bizim memleketimiz. Yıllardır hep sıkıntılar içinde gelip- gidiyorduk. Şimdi artık daha düzenli geleceğiz. Bizim yıllar önce küçük bir arkadaş gurubuyla yaptığımız geziyi Almanya’da arkadaşlarımıza anlattığımızda, onlar da çok heyecanlandılar ve bu yıl 25 kişilik bir gurupla Tunceli’ye geldik. Buraya gelen arkadaşlarımızın çoğu işadamı, maddi durumu çok iyi olan arkadaşlarımız ve dünyanın her yerine gidebilecek durumdalar. Ama buradaki enerji, buradaki sinerji, onların buradaki anıları, onlara inanılmaz bir heyecan ve zevk verdi. Aramızdaki birçok işadamı arkadaşımız yakın bir zamanda buraya çeşitli yatırım çalışmalarına başlayacak."

Grupta yer alan işadamı Haydar iltemur da gezinin çok verimli geçtiğini belirterek, "Bizler Dersim sevdalısıyız, kendi memleketimizi her alanda kalkındırmak ve turizm alanında atılım yapması için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!