Tuncelili'ye yiyecek ambargosu kalkıyor

Güncelleme Tarihi:

Tunceliliye yiyecek ambargosu kalkıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tunceli'de 1994 yılından beri köylere uygulanan gıda ambargosu kademeli olarak kaldırıldı.

Dönemin Tunceli Valisi Atıl Üzelgün tarafından valilik genelgesiyle uygulamaya konulan gıda ambargosu nedeniyle köylüler, karakollardan aldıkları belgeler karşılığında evlerine belirli zamanlarda kulanmak üzere gıda maddelerini izinle alabiliyorlardı.

Tunceli Valisi M. Ali Türker, UBA'ya yaptığı açıklamada, Tunceli'de yaklaşık 4 yıldır uygulanan gıda kontrolünün kademeli olarak yumuşatıldığını belirterek, kısa süre içinde kaldıracaklarını bunun için gerek güvenlik konusunda, gerekse diğer konularda gerekli önlemlerin alındığını söyledi. Türker, bu amaçla şu anda Tunceli'de saat 07.00'den 15.00'e kadar köylülerin istedikleri gıda maddelerini yanlarında götürebileceklerini belirtti.

Tunceli'de bazı yollarda uygulanan konvoyla seyahat uygulamasının da tamamen kaldırıldığını kaydeden Türker, ‘‘Özellikle Tunceli-Elazığ ve Tunceli-Erzincan karayolunda uygulanan konvoyla seyahat kaldırıldı. Vatandaşlar istedikleri saatte seyahat edebilirler’’ dedi. Tunceli-Ovacık karayolunda bazı problemler nedeniyle konvoy uygulamasına devam edeceklerini söyleyen Türker, Tunceli'de siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların da bu uygulamalardan son derece memun olduklarını kaydetti. Türker, bölgede terörün artık kontrol altına alındığını, bu amaçla bu tür uygulamalara gerek kalmadığını dile getirdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!